Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.01.2019.

NEGIRANJE PRESUDE I UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA UZP-A NASTAVAK RETROGRADNE POLITIKE HDZ-A

Negiranje presude i UZP-a nastavak retrogradne politike HDZ-a

Negiranje presude i UZP-a nastavak retrogradne politike HDZ-a
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine osuđuje stavove takozvanog Hrvatskog narodnog sabora kojim se, pored ostalog, negiraju i odbacuju pravosnažne presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.

Odbacivanje presuda za udruženi zločinački pothvat donesenih pred međunarodnim sudom predstavlja historijski presedan, smatraju u SDP-u.

"Ovakav način negiranja međunarodno donesenih pravnih odluka, samo je nastavak retrogradne politike HDZ-a, koja građane Bosne i Hercegovine drži taocima svojih netačnih tumačenja Ustava i Izbornog zakona BiH, čime se blokira svaki iskorak Bosne i Hercegovine ka stvaranju pravne države i boljeg života svih građana", saopštio je SDP.

Nažalost, politički saveznici HDZ BiH i dalje zatvaraju oči pred ovako radikalnim zaključcima, a sve zarad što brže raspodjele izbornog plijena i zauzimanja ključnih poluga vlasti.

SDP BiH smatra da svi oni koji učestvuju u promovisanju i zagovaranju ovakve politike, ne mogu na bilo koji način biti kredibilan partner za bilo kakve reforme u Bosni i Hercegovini.

"Politika koju zagovara HDZ BiH, mora biti odbačena i poražena, kako bi Bosna i Hercegovina mogla nastaviti svoj put ka NATO i EU. Takva politika suprotna je temeljnim vrijednostima na kojim su utemeljeni NATO i Evropska unija i to je, nakon otvorenog negiranja haških presuda, valjda sasvim jasno", dodaje se u saopštenju.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940487

Powered by Blogger.ba