Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

23.01.2019.

UZ NESEBIČNU PODRŠKU DRAGANA ČOVIĆA I MILORADA DODIKA, GORDANA TADIĆ IZABRANA ZA GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH

UZ NESEBIČNU PODRŠKU ČOVIĆA I DODIKA: Gordana Tadić izabrana za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) Bosne i Hercegovine izabralo je na današnjoj sjednici Gordanu Tadić za glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


UZ NESEBIČNU PODRŠKU ČOVIĆA I DODIKA: Gordana Tadić izabrana za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

.........................

Članovima VSTS-a danas su predstavljeni i prezentirani programi rada kandidata za glavnog državnog tužioca i to dosadašnje vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, tužiteljke Tužilaštva BiH Dijane Kajmaković i glavnog tužioca Federalnog tužilaštva Muniba Halilovića.

Većinom glasova članova VSTS-a (9 za, 2 protiv i 2 suzdržana) za glavnog državnog tužioca izabrana je Gordana Tadić koja od suspenzije Gorana Salihovića, odnosno od septembra 2016. godine, vrši dužnost vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH, javlja Klix.ba.

Tadić je u obraćanju VSTV-u kazala da joj je najveći dosadašnji uspjeh to što je stabilizovano Tužilaštvo BiH.

Ozbiljniji analitičari predvidjeli su izbor Gordane Tadić. U svom komentaru, novinar Avdo Avdić jučer je napisao da Munib Halilović nema nikakve šanse da postane glavni državni tužitelj. "Ne zato što je Bošnjak, već zato što nema političku podršku". 

"Diana Kajmaković ima dva boda više od Halilovića i jednu partiju više iza leđa. Suprug joj je finansijer SBB-a, bila je ličnost godine Dnevnog avaza, a baš takve voli potpredsjednica VSTV-a Jadranka Lokmić Misirača koja se ponovo  izuzela od glasanja prilikom izbora čelnika pravosudnih institucija BiH.

Ipak, sve ambicije i političke konekcije Diane Kajmaković neće joj biti dovoljne da sa mjesta glavne državne tužiteljice svrgne Gordanu Tadić. Za svoje dvije godine v.d. mandata Tadićeva je obezbijedila apsolutnu podršku dvojca koji odlučuje – Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Uništila je slučaj „referendum“, upropastila je slučaj „Pavlović banka“ i Dodikova vila. „Bobar banku“ vodi u pravosudnu propast. Nikola Špirić joj nije kriv. Carinik Zdravko Cvjetinović, također. U nepovrat je otišao spis „Siniša Dodik i Putevi RS“, propale su istrage protiv Slobodana Stankovića i njegove građevinske mafije. Dovoljno razloga da svi Dodikovi ljudi, okupljeni oko predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije podignu ruku za Gordanu Tadić. 

Za hrvatske glasove Tadićeva ne mora da brine. Prvi rođak joj je Mijo Krešić, visokopozionirani kadar HDZ-a BiH. Spasila je od optužnice za ratne zločine HDZ-ovog federalnog ministra pravde Mato Jozića, koji je, zauzvrat, u Ministarstvu zaposlio njenu snahu. 

Gordana Tadić može računati na siguran glas članice VSTV-a Željke Radović čiju je kćerku Marinu zaposlila u Tužilaštvu BiH. Ružica Jukić će „biti uz nju i kada je svi napuste“. Usput, tokom dvogodišnjeg vd mandata zataškala je predmet diplome u okviru kojeg su trebali biti istraživani finansijeri Dragana Čovića iz Širokog Brijega. Spriječila je istragu protiv HDZ-ovih kadrova koji su povezani sa krađom identiteta bh državljanima prilikom registracije birača. 

Njeni izvještaji o radu najbolja su preporuka Čovićevim i Dodikovim članovima VSTV-a da sutra glasaju za Gordanu Tadić".

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940466

Powered by Blogger.ba