Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.01.2019.

DRAGAN ČOVIĆ JE JAVNO PRIZNAO DA HDZ-U NATO INTEGRACIJE NISU U INTERESU

DF: Čović je i javno priznao da HDZ-u NATO integracije nisu u interesu

DF: Čović je i javno priznao da HDZ-u NATO integracije nisu u interesu
Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara, konačan dokaz da NATO integracije nisu u interesu HDZ-a BiH.

Gospodin Čović juče je javno priznao da, za razliku od dvojice članova Predsjedništva BiH, NATO integracije nisu u njegovom interesu niti u interesu politike HDZ-a. Čović se tim potezom još jednom, ne samo svrstao na stranu Milorada Dodika, nego i eksplicitno poručio da podržava blokadu NATO integracija od strane njegovog proruskog partnera Milorada Dodika.
 
DF želi podsjetiti da je lider HDZ-a ovim činom definitivno pod noge bacio Strategiju vanjske politike BiH koju je potpisao za vrijeme svog mandata u Predsjedništvu BiH,  formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u (NATO) MAP, te da je otvoreno pozvao na kršenje člana 84. Zakona o odbrani BiH.
 
Mi u Demokratskoj fronti takođe smatramo da su se u Bosni i Hercegovini profilisale dvije ključne svjetonazorske koalicije; NATO i anti-nato koalicija. Nema sumnje da ovom trenutku udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ. Politika HDZ-a BiH izvan svake razumne sumnje usmjerena je protiv procesa NATO integracija. Ona je izgubila svaki oblik autonomnog djelovanja u odnosu na SNSD i u ovom trenutku predstavlja Dodikov mehanizam ucjene i sredstvo blokade euroatlanskih integracija.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940521

Powered by Blogger.ba