Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.01.2019.

KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA: IZA VAS JE NAJVEĆA KLETVA

KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA: "I za vas je, kao i za onog nesrećnog Dragana Čavića, najveća kletva što ste..."

Nego, jeste li slušali Nikolu Koju neko veče i imate li išta više kuraži od one koja je potrebna da se recituje Jazavac, pred Petrom Đokićem, ministrom bez fakulteta?


KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA: 'I za vas je, kao i za onog nesrećnog Dragana Čavića, najveća kletva što ste...'


.............
Slušam govor Nikole Koje, upućen diktatoru Vučiću. Slušam glas Zdravog Razuma, koji je ustao protiv ludog vlastodršca. Za one koji ne znaju, Glumac Nikola Kojo, obraćajući se na sedmom protestu “Jedan od pet miliona u Beogradu", pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da "abdicira”, poručivši mu da je ovo kraj. Suspendovao si pravo i pravdu, pogasio sve institucije, riješio si da budeš i institucija i pravo i pravda, zaigrao si se, Vučiću, zaboravio si da si ti naš službenik, rekao je Kojo.

Pitam se, gdje ste banjalučki glumci, intelektualci, pisci, slikari, vajari, gdje ste svi vi hudi da dignete glas protiv Dodika, sirovije i dugovječnije Vučićeve varijante?

I šta ćete djeci svojoj reći, gdje ste bili i šta ste radili u zadnje tri decenije diktature? Hoćete li ih lagati, kako ste se borili protiv tiranije Dodikovih gaulajtera, samo “u sebi”? Hoćete li retuširati fotografije Pravde za Davida i naguravati svoje glavuše na skupove na kojima vas u stvarnosti nije bilo? Hoćete li brisati snimke na kojima kao “glumci, slikari, pisci i poštena inteligencija”, kurvinski služite vlastima pod šatorima krmećim?

Nećete! Nećete, jer ne možete, jer je vrijeme laganja i kukavičke anonimnosti iza nas. Danas u 21. vijeku znamo ko je digao nos i ispravio šiju na Dodikov režim, ali bogo moj, još bolje znamo ko je ladio jajca i išao “babi po lek” dok nam se svijet naš raspadao.

I za vas je, kao i za onog nesrećnog Dragana Čavića, najveća kletva što ste pristali da budete naguženi zarad uvezivanja jebenog radnog staža. A "radni staž" vam je sprcan u ulizivačko podguzno ćutanje i pišanje po akademijama i profesorima koji su nekima od vas možda i predavali.

Ooo, vi banjOlučki umjetnici, jeste li kadgod pozvali Zorana Kesića u Banjaluku, da se proveselimo uz njegove večeri satire, ili vam je i to odveć satiranje kukavičjih srca?

Ili ja griješim, pa ne vidim u kakvoj ljepoti od entiteta živim među vama srećnim, na jednom beskonačnom sletu u čast našeg diktatora Dodika i vaše umirujuće šutnje?

Nego, jeste li slušali Nikolu Koju neko veče i imate li išta više kuraži od one koja je potrebna da se recituje Jazavac, pred Petrom Đokićem, ministrom bez fakulteta???

Jeste li se zapitali, koliko košta vaša šutnja, dok se Banjaluka i RS potpuno pretvaraju u pravoslavnu džamahiriju? Znate li vi, umstveni, da parlamentarac Srđan Mazalica, Dodikov posilni i eugenični hobista, zagovara nova iseljavanja, preseljavanja, razmiještanja? Doduše, ovaj put ne na nacionalnoj, nego na ideološkoj osnovi. Jer, jebi ga, ionako smo Banjaluku očistili od Hrvata i Bošnjaka, još da se riješimo Puhala, Šušnice i ovog Bursaća i sve je u redu. Ili kako Mazalica napisa na svom tviter-nalogu: "Prihvatio bih još jedan Glamoč da dođe u Banjaluku, samo da jednog Dragana Bursaća vratimo u Bosanski Petrovac."
Protjerivanje, diskriminacija, segregacija. I svi problemi riješeni.

Pa će i vaši problemi biti riješeni u toj najnovijoj, najočišćenijoj Banjaluci, u koju ni Vučić više ne svraća, nego šalje svoje kerbere. I kako vi umjetnici i akademska elita gledate na šepurenje Noćnih vukova po centru grada uz strojev korak Crvenih beretki? Kako vama djeluju zaključana vrata pravoslavnih hramova i popovska audi-elita, koja ne pruža utočište ljudima što traže pravdu za ubijeno dijete?

Kako sada stvari stoje, sve vam je potpuno OK. I paravojska i popovi biznismeni i narod koji je rastjeran i pohapšen. Na koncu konaca, januar je, sveti srpski mjesec, valja ubosti koju tezgicu u nekom od crkvenih dvorova. Valja odigrati svetog Savu, djeci u školi i ministrima sa dječijom stručnom spremom. Valja “ubosti” sto maraka. Jer, na koncu, valja platiti režije, apanaže, kredite, valja platiti poreze vlasti koja vas jebe trideset godina.

I šta je alternativa? Otići i raditi u slovenačkom staračkom domu ili na njemačkoj baušteli. Ali, ah to je tako grozno i nedopustivo, kad se ovdje može plandovati u Dodikovm anusu za 2 hiljade maraka mjesečno. Smrdi, al’ toplo, jebi ga.

Kaže Nikola Kojo ovih dana na beogradskim ulicama za Vučića:

"Suspendovao si pravo i pravdu i pogazio i pogasio sve institucije. Rešio si da budeš i institucija i zakon i pravda. Zapušio si nam protok energije, ljubavi i radosti. Zaboravio si da si ti naš službenik. Ne plaćamo te da nas vređaš i ponižavaš, da nas nazivaš bagrom i ološem, da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica. Zaustavio si nam život na neodređeno vreme, ali sada je tome došao kraj."

Kad ste vi to rekli? Ne na ulici, nego makar pred ogledalom? Kad ste opomenuli Dodika, upozorili ga da je samo najobičniji državni službenik, a ne laktaško mumlajuće božanstvo? Nikad!

I baš zato, baš, baš zato nam je ovako kako jeste! Braćo, drugovi, kolege, vi ste javni radnici, a ulica je najjavnije i najizravnije događanje, ne naroda nego demokratije, pa vam je mjesto uz narod na ulici, a ne preko puta u kafićima i buvarama od pozorišta, čija je svrha preživljavanje od mrvica iz budžeta nepismenih ministara. Pa vam je svrha, baš na akademiji naučena i talentom i ljubavlju zaslužena svrha, stati pred narod i održati mu govor-tom narodu i tom Miloradu, a ne ljubljenje guzice na Dodikovoj paradi i pratećim binskim igrokazima i bahanalijama.

A najžalije mi je onih koji "samo rade svoj posao, najbolje što mogu", racionalizirajući svoju nemoć i kukavičluk iznošenja mišljenja u javnosti. Da je te logike, nikada ne bi čuli Koju tribuna na ulicama beogradskim, nego bi saznavali kako se žali "u sebi" dok predstave radi "najbolje što može".

E, ali to je Nikola Kojo, čovjek koji je imanirao svoje stanje glumca u dešavanje socijalno aktivne i potentne osobe. Zato je Kojo to što jeste, a...

Ma da, znam, previše i ja tražim tamo gdje se nema šta naći.

(Buka)

22.01.2019.

BEOGRADSKI MEDIJI O KOMŠIĆU: "KAZAO JE DA BiH NIKADA NEĆE NESTATI I DA NE TREBAJU VUČIĆ I ZAGREB DA MU OBJAŠNJAVAJU..."

BEOGRADSKI MEDIJI O KOMŠIĆU: "Kazao je da BiH nikada neće nestati i da ne trebaju Vučić i Zagreb da mu objašnjavaju..."

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da mu objašnjava kakav je Milorad Dodik...


BEOGRADSKI MEDIJI O KOMŠIĆU: 'Kazao je da BiH nikada neće nestati i da ne trebaju Vučić i Zagreb da mu objašnjavaju...'


...............

On je dodao da ni bilo ko iz Zagreba ne treba da mu objašnjava kakvi su Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

Komšić je to rekao u Ljubljani gde je učestvovao na skupu "Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?", u organizaciji Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije i poručio susjednim zemljama da odustanu od podele BiH i puste njene građane da sami regulišu svoje odnose. 

"Ne treba meni Vučić da objašnjava kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo", rekao je Komšić, prenosi N1. 

"Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima", rekao je Komšić. 

Komšić je kazao da BiH nikada neće nestati.

"BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, može se i drugačije reći, molim vas prestanite da nam pomažete", rekao je Komšić.

(SB/B92/Tanjug)

22.01.2019.

DRAGAN ČOVIĆ JE JAVNO PRIZNAO DA HDZ-U NATO INTEGRACIJE NISU U INTERESU

DF: Čović je i javno priznao da HDZ-u NATO integracije nisu u interesu

DF: Čović je i javno priznao da HDZ-u NATO integracije nisu u interesu
Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara, konačan dokaz da NATO integracije nisu u interesu HDZ-a BiH.

Gospodin Čović juče je javno priznao da, za razliku od dvojice članova Predsjedništva BiH, NATO integracije nisu u njegovom interesu niti u interesu politike HDZ-a. Čović se tim potezom još jednom, ne samo svrstao na stranu Milorada Dodika, nego i eksplicitno poručio da podržava blokadu NATO integracija od strane njegovog proruskog partnera Milorada Dodika.
 
DF želi podsjetiti da je lider HDZ-a ovim činom definitivno pod noge bacio Strategiju vanjske politike BiH koju je potpisao za vrijeme svog mandata u Predsjedništvu BiH,  formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u (NATO) MAP, te da je otvoreno pozvao na kršenje člana 84. Zakona o odbrani BiH.
 
Mi u Demokratskoj fronti takođe smatramo da su se u Bosni i Hercegovini profilisale dvije ključne svjetonazorske koalicije; NATO i anti-nato koalicija. Nema sumnje da ovom trenutku udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ. Politika HDZ-a BiH izvan svake razumne sumnje usmjerena je protiv procesa NATO integracija. Ona je izgubila svaki oblik autonomnog djelovanja u odnosu na SNSD i u ovom trenutku predstavlja Dodikov mehanizam ucjene i sredstvo blokade euroatlanskih integracija.

 

(Vijesti.ba / FENA)

22.01.2019.

POVLAŠTENI DRAGAN ČOVIĆ NE UCJENJUJE SAMO DEMOKRATSKU VEĆINU NEGO I NATO PUT BiH

Čolpa: Povlašteni Čović ne ucjenjuje samo demokratsku većinu nego i NATO put BiH

Čolpa: Povlašteni Čović ne ucjenjuje samo demokratsku većinu nego i NATO put BiH
Jučerašnja izjava predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da Vlada Federacije BiH neće biti formirana sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, potpuni je krah politike svih domaćih i stranih aktera koji godinama omogućavaju da HDZ ima povlašteni položaj u odnosu na druge političke partije u Bosni i Hercegovini, reagirao je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Čolpa je izjavio da je Čović pokazao „da je spreman blokirati kompletan politički život u Federaciji BiH, ignorirajući volju svih drugih političkih partija i građana, samo ako se ne udovolji njegovim željama, pa makar njegovi zahtjevi bili anticivilizacijski i antievropski.“
 
„Konačno, Čovićevo pridruživanje Miloradu Dodiku u blokadi NATO puta Bosne i Hercegovine koje demonstrira posljednjih dana i vrlo otvoreno, još jednom je ogolilo njegovu licemjernu politiku, koja neće donijeti ništa dobro niti jednom građaninu Bosne i Hercegovine, pa ni bosanskim Hrvatima, u koje se Čović zaklinje i na čijim plećima se bogati više od 20 godina.“
 
„Blokadom NATO puta Dodik i Čović gase nadu da će Bosna i Hercegovina konačno uploviti u mirnije vode, a građani ove zemlje, svih nacionalnosti i oni koji se tako ne izjašnjavaju, konačno početi živjeti životom dostojnim čovjeka“, smatra predsjednik GS-a.
 
„Čovićeva izjava da će uslijediti reakcija ako se 'gospodina Dodika nastavi uvjetovati NATO putem BiH', a zatim i rečenica u istoj izjavi da nema formiranja vlasti u Federaciji bez izmjena Izbornog zakona, pokazuje koliko nisko i bezvrijedno Čović doživljava sve građane Federacije kojima se obraća", zaključuje Čolpa.

 

(Vijesti.ba)22.01.2019.

NEDOPUSTIVO ETNIČKO ČIŠĆENJE BOŠNJAKA SA ČELNIH FUNKCIJA U PRAVOSUĐU

Nedopustivo etničko čišćenje Bošnjaka sa čelnih funkcija u pravosuđu

Nedopustivo etničko čišćenje Bošnjaka sa čelnih funkcija u pravosuđu
SDA zahtijeva da se prilikom imenovanja glavnog tužioca Tužilaštva BiH Visoko sudsko i tužilačko vijeće konačno ispravi nacionalni debalans koji je trenutno prisutan na čelnim funkcijama u pravosudnim institucijama BiH.

Tražimo da Visoko sudsko i tužilačko vijeće imenuje osobu visokih moralnih i profesionalnih kvaliteta iz reda Bošnjaka koja nije pod uticajem politike i koja će se znati suprotstaviti bilo kojoj vrsti pritisaka.
 
Ne možemo prihvatiti činjenicu da se na čelne funkcije u pravosudnim institucijama u mandatu trenutnog VSTV-a u pravilu imenuju nebošnjaci. Osim što je time ugrožen  nacionalni balans koji je  ustavna i zakonska obaveza, svojevrsnim etničkim čišćenjem Bošnjaka sa čelnih funkcija dovodeno je u pitanje i povjerenje u kompletan sistem pravosuđa.
 
S pravom postavljamo pitanje da li se Bošnjaci uklanjaju sa čelnih pozicija u pravosuđu kako bi se mogla realizovati kampanja u kojoj se po svaku cijenu na optuženičke klupe dovode visoki oficiri i vojnici Armije RBiH, i na takav način pokušava napraviti vještački etnički balans u procesuiranju ratnih zločina?  Pri tome se izbjegava podizanje optužnica i procesuiranje oficira oružanih formacija koje su vršile agresiju na BiH, iako su zločini koje su počinili bili sistematski, organizovni i masovni.
 
Također smo svjedoci da se pravosuđe, koje je pod očeglednim uticajem određenih političkih krugova, izbjegava uhvatiti u koštac s teškim djelima korupcije, ali i sa krivičnim djelima koja se odnose na direktne i javne nasrtaje na ustavni sistem BiH.
 
SDA će se svim dozvoljenim sredstvima suprotstaviti takvoj nedopustivoj praksi i poduzeće sve korake koji budu neophodni da se ona dokine.

 

(Vijesti.ba)

22.01.2019.

ISTINA I DRUGE IZMIŠLJOTINE

22.01.2019.

STRAHOTE ZABLUDA

22.01.2019.

PRVA GIMNAZIJA JE SIMBOL SARAJEVA OSNOVANA JE 1879. GODINE

22.01.2019.

BOŠNJACI U HRVATSKOJ IZGUBILI MOGUĆNOST DA IMAJU PREDSTAVNIKA U SABORU

Bošnjaci u Hrvatskoj izgubili mogućnost da imaju predstavnika u Saboru

Bošnjaci u Hrvatskoj izgubili mogućnost da imaju predstavnika u Saboru
Položaj bošnjačke manjine u Hrvatskoj danas je veoma loš, kazao je za Vijesti.ba predsjednik SDA Hrvatske Armin Hodžić.

Na pitanje zbog čega je to tako i u kojem segmentu se taj položaj najviše očituje, Hodžić odgovara da je u pitanju nekoliko stvari.
 
„Prije svega izborno zakonodavstvo držim nelogičnim i problematičnim. Naime, Bošnjaci kojih ima 31,5 hiljada u Hrvatskoj, svoju izbornu jedinicu dijele sa Albancima, Makedoncima, Slovencima i Crnogorcima. To je jedan od razloga zašto su 2015. i 2016. godine na parlamentarnim izborima izgubili mogućnost da imaju svog predstavnika u Hrvatskom saboru. Postoje još brojni razlozi“, kaže Hodžić.
 
Bošnjaci u Hrvatskoj su tokom Domovinskog rata podnijeli veliku žrtvu u odbrani Hrvatske od velikosrpske agresije, a mnogi od njih su tokom rata dali i svoje živote. Hodžić smatra da postoje vanjski i unutrašnji faktori zbog kojih su Bošnjaci došli u teško stanje u Hrvatskoj.
 
„U prvom odgovoru naveo sam vanjske faktore. Ali postoje i oni unutarnji. Na primjeru prethodnih događanja u SDA Hrvatske mogli su se vidjeti ti unutarnji faktori. Bivši predsjednik SDAH Mirsad Srebreniković nakon što je tri puta brutalno poražen na izborima, nakon što je stranku doveo do eutanazije, bude smijenjen, te ja bivam legalno i legitimno izabran za predsjednika SDAH. Međutim, Srebreniković čini kazneno djelo i falsificira službenu dokumentaciju stranke te se lažno predstavlja. Na sreću, prošli mjesec dobili smo određene pozitivne vijesti iz nadležnih institucija, te će spomenuti Srebreniković biti uskoro procesuiran i odgovarati za svoje rabote. Eto, usudit ću se reći da zbog ovakvih ljudi i djelovanja nismo oslobodili sve svoje potencijale“, navodi Hodžić.
 
On je već najavio kandidaturu za Hrvatski sabor na narednim izborima, ali kaže kako ništa neće obećavati unaprijed.
 
„Već sam u komunikaciji s ljudima naglasio da neću ništa obećavati. Obećanja su uvijek na dugom štapu, i niti jednog čovjeka ne želim slagati. Međutim, ono što mogu garantovati je to da ću uvijek jasno i glasno govoriti i zastupati istinu i pravdu, kako sam i do sada. Pažnju ću usmjeriti posebno na mlade, te na njihovo obrazovanje i zaposlenje. Pored toga, nastojat ću da Bošnjaci branitelji budu primjereno i dostojanstveno zapaženi, te nagrađeni za svoje zasluge. Bošnjacima u Hrvatskoj želim vratiti tri stvari: stav, dostojanstvo i glas. 
 
Hodžić na kraju dodaje kako su aktuelni odnosi između Hrvatske i BiH loši, te da su i Bošnjaci u Hrvatskoj na neki način žrtve tih odnosa.
 
„Odnosi su nažalost poprilično loši, i treba raditi na tome da se u skorijoj budućnosti poboljšaju. Istina jeste da mi kao Bošnjaci u Hrvatskoj patimo kada nastanu trzavice na toj državnoj razini. Iako, smatram da Bošnjaci u Hrvatskoj mogu biti most saradnje između Hrvatske i BiH“, zaključio je Armin Hodžić.
 
H.LJ
(Vijesti.ba)

22.01.2019.

DRAGAN ČOVIĆ JE GUBITNIK I SVE MANJE BITAN, NA SREĆU SVIH LJUDI KOJI VOLE BiH

Čović je gubitnik i sve manje bitan, na sreću svih ljudi koji vole BiH

Čović je gubitnik i sve manje bitan, na sreću svih ljudi koji vole BiH
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u javnosti se predstavlja kao evropejac, a zapravo daje zadnje atome snage da zaustavi BiH na putu ka EU i NATO-u, smatra potpredsjednik SDP-a BiH Zukan Helez.

"Čović je odlaskom na proslavu neustavnog Dana RS napravio autogol. Sve više mu se zatvaraju vrata zapada, a u zadnje vrijeme i Zagreba. Jedino ima prolaza kod Milorada Dodika. Jasno je da Čović igra kako Dodik svira, te da mu pokušava biti glasnogovornik", ističe Helez u razgovoru za Vijesti.ba, osvrćući se na današnje poruke prvog čovjeka HDZ-a BiH.
 
Čović je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a poručio kako je neprihvatljivo što dvojica članova Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovljavanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika prilikom imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH. Naime, Džaferović i Komšić su kao uslov za formiranje izvršne vlasti na nivou BiH postavili usvajanje godišnjeg nacionalnog programa BiH, što bi u konačnici značilo aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO-u. 
 
Potpredsjednik SDP-a BiH u razgovoru za naš portal tvrdi da je BiH, s obzirom na okruženje, važnije članstvo u ovom vojnom savezu, nego u EU.
 
"Čoviću je jasno da je većina ljudi u BiH za ulazak u NATO. Skoro su isti principi prilikom približavanje zemlje EU i NATO-u. Na putu ka EU otvara se poglavlje o kriminalu i korupciji, a to Čovića najviše brine. Ako se ovo poglavlje otvori, ubjeđen sam da bi Čović završio u zatvoru zbog kriminala i korupcije, te uništenih preduzeća, počev od Aluminija pa nadalje. On ne smije reći da je protiv integracija zbog međunarodne zajednice, ali slušajući Dodika, pravi političke blokade ka EU i NATO-u", naglašava Helez.
 
S druge strane, tvrdi da se Čoviću daje previše pažnje, kako političke, tako i medijske. 
 
"Ko je Čović? Nigdje nije izabran. Izgubio je na izborima u utrci za člana Predsjedništva BiH. Pobijedio ga je Željko Komšić. Sad Čović pokušava da dezaviuše svoje biračko tijelo, umjesto da podnese ostavku i prizna da je doživio poraz na izborima", ističe naš sagovornik.
 
Prema njegovim riječima, ogromna većina Hrvata u BiH ne želi komunističku partiju koju lider HDZ-a BiH pokušava napraviti.
 
"Čović želi napraviti jednoumlje, jer dolazi iz takvog miljea, budući da je bio dugogodišnji član Saveza komunista Jugoslavije. Očigledno je da to ne može izbaciti iz glave. HNS je zapravo HDZ-ov narodni sabor. Čović je okupio porodične stranke i to pokušava predstaviti kao HNS", smatra Helez.
 
Mišljenja je kako se aktuelni predsjednik HDZ-a BiH "sve manje pita", te da nema legitimitet i legalitet zbog poraza na izborima. 
 
"Čović je sve manje bitan u BiH, na sreću svih ljudi koji vole ovu državu", zaključio je Helez u razgovoru za Vijesti.ba. 
 
 
(Vijesti.ba)


22.01.2019.

ČOVIĆEVA "OPSJEDNUTOST VLAŠĆU" I ULIZIVANJE DODIKU MOGU BITI KOBNI ZA HRVATSKI NAROD

Čovićeva "opsjednutost vlašću" i ulizivanje Dodiku mogu biti kobni za hrvatski narod

Dragan Čović je sastanak HNS-a održao u Uredu člana Predsjedništva BiH koji je brže - bolje preimenovao u Ured HNS-a i ta činjenica sama govori ko je i kakav je političar Dragan Čović i koliko je za državu.

Poručio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba zastupnik SDA u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović, komentarišući poruke lidera HDZ-a BiH nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a u Mostaru.
 
"Čovićeve instrukcije koje je oblikovao u deklaraciju mogle bi se definisati kao konstrukcije koje Čović više i ne krije u svojoj politici koju nameće hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.
 
Njegova već objavljena, a još neusvojena ucjena da federalnog Doma naroda neće biti sve dok se ne izvrši izmjena Izbornog zakona potvrđuje njegove opstrukcije od trenutka kada je apokaliptično nestao sa scene poslije izbornih rezultata", smatra Mehmedović.
 
Kako ističe, Čovićeva "opsjednutost vlašću" može biti kobna prevashodno za hrvatski narod u našoj državi koji se mora izboriti za svoje dostojanstvo "uz ovakve političare kakav je on".
 
"Njegovo ulizivanje Dodiku koje treba posebnu psiho-sociološku analizu može nas povući u veoma tmuran period koji je pred nama. Zbog toga ovdje treba jasno reći da njegovo podržavanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara ne smije nikako uticati na MAP, jer ulazak BiH u NATO ne podržava SNSD. To je slijed stvari i svako onaj ko nije za percepciju stvarnog stanja u BiH nije trenutno za politike. A to znači – ko je za budućnost BiH je za NATO i za euroaatlanske integracije, pa tako i SDA!", navodi Mehmedović.
 
 
(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88934860

Powered by Blogger.ba