Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

21.01.2019.

NOVOM PODRŠKOM MILORADU DODIKU, DRAGAN ČOVIĆ ODUSTAJE OD NATO PUTA

Đonlagić: Novom podrškom Dodiku Čović odustaje od NATO puta

Đonlagić: Novom podrškom Dodiku Čović odustaje od NATO puta
Image result for dzenan djonlagic
Evidentno je da Dragan Čović odustaje od NATO puta Bosne i Hercegovine kako bi igrao za Beograd i Moskvu, izjavio je za Vijesti.ba potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić.

Đonlagić se pita zašto Čoviću smeta to što dva člana Predsjedništva BiH traže od budućeg kandidata za Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH samo poštivanje već donesenih zakona i usvojenih odluka državnih institucija da se ide u aktiviranje MAP-a.

On dodaje da bi HDZ-ova ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, ukoliko je zaista za ulazak BiH u Nato, trebala dostaviti Godišnji nacionalni plan prvom čovjeku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

„Hoće li to Dragan Čović sada za realizaciju vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine opet po upute u Beograd kod Aleksandra Vučića? Ako jeste za aktiviranje MAP-a, neka onda recimo HDZ-ova državna ministrica odbrane Marina Pendeš spakira "Godišnji nacionalni program" za 2019. i preporučenom pošiljkom ga dostavi na adresu generalnog sekretara NATO-a“, kaže Đonlagić.

Kada je u pitanju Čovićevo uslovljavanje formiranja vlasti izmjenama Izbornog zakona BiH, naš sagovornik poručuje lideru HDZ-a da je nemoguće usvojiti izmjene Izbornog zakona prema njegovim principima.

„Što se tiče uslovljavanja za konstituisanje nekog nivoa vlasti izmjenama Izbornog zakona BiH na način da građani-birači nose trake s različitim bojama oko ruke, NIKADA gospodine Čoviću“, poručuje potpredsjednik Demokratske fronte.

Đonlagić je dodao kako Čović svojim izjavama samo dodatno ponižava Bošnjake.

„Na kraju, to što dva člana Predsjedništva BiH nazivate bošnjačkim članovima, poslije direktorskih naloga koje ste potpisivali 1993. godine i aplauza od Beograda i Moskve kojeg ste dobili 9. januara 2019. godine u Banja Luci, nastavljate sa uvredama i ponižavanjem Bošnjaka“, zaključio je Đonlagić za Vijesti.ba.
 

H.LJ

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932760

Powered by Blogger.ba