Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

21.01.2019.

HRVATSKI NOVINARI SE IZVINILI ŽELJKI KOMŠIĆU NAKON INTERVJUA NA HRT-U

Hrvatski novinari se ispričali Komšiću nakon intervjua na HRT-u


Hrvatski novinari se ispričali Komšiću nakon intervjua na HRT-u
Image result for hrvatski novinari se izvinili komsicu
Emisiju „Nedjeljom u 2“ na HRT voditelja i urednika Aleksandra Stankovića, u kojoj je u nedjelju gostovao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić neki od najpoznatijih hrvatskih novinara ocijenili su kao zloupotrebu javnog televizijskog servisa a ponašanje voditelja Stankovića nazvali su huligansko.

„Kao građanin Republike Hrvatske, ali i kao novinar, osjećam se pozvan i dužan ispričati, vjerujem i u ime mnogih naših čitateljica i čitatelja koji su pratili jučerašnje izdanje HTV-ove emisije ”Nedjeljom u dva”, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Željku Komšiću zbog nekorektnosti i neuljudnosti moga kolege Aleksandra Stankovića, urednika i voditelja 'Nu2'“, objavio je hrvatski novinar Drago Pilsel u komentaru na Autograf.hr.

„Prvih pola sata nije mu dao disati. Pokušavao je 'dokazati' nesuvislost Komšićeve politike i njegova položaja u Predsjedništvu BiH. Uslijedio je prestrašan, neprofesionalan prilog (neprepoznatljive) kolegice Maje Sever koja je bez provjere dovela pred kameru HDZ-ova novinara da kleveće Komšića tereteći ga da širi govor mržnje i da je njegova pojava najveća šteta za Hrvate BiH... Priznat ću da strahovito volim Bosnu i Hercegovinu i da sam možda u toj ljubavi neobjektivan, ali znam što je dobro novinarstvo, a ovo što smo jučer vidjeli to nije. To je huliganizam“, napisao je Pilsel.

Kolumnista Indexa Gordan Duhaček smatra da je Komšić odradio prilično dobar nastup na HRT, te da je pokazao da nije fašista, premda ga dio medija pokušava predstaviti i na takav način.

„UZP-ovski mediji ga mjesecima predstavljaju kao hrvatoždera i fašista, no ispao je mnogo normalniji od Čovića. Još jedan poraz promašene zapadnohercegovačke politike, nakon Čovićevog odlaska na genocid party u Banja Luku“, napisao je na Twitteru Duhaček.

Medijski stručnjak i bivši generalni direktor BHRT-a Mehmed Agović u gostovanju Komšića na HRT pak vidi i pozitivne procese.

„Stanković je naišao na razumijevanje odgovornih u HRT-u da u emisiji „Nedjeljom u 2“  ugosti Željka Komšića uprkos odiumu prema tom političaru dijela hrvatske javnosti“, napisao je Agović na Twitteru .

„To bi mogao biti nagovještaj drugačijeg odnosa vlasti Republike Hrvatske prema Komšiću i zagovornicima njegovog bojkota u Mostaru i Zagrebu“, dodao je Agović.
 

(Vijesti.ba / NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932770

Powered by Blogger.ba