Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

16.01.2019.

NEMA SIGURNOSTI REGIONA BEZ BiH-U U NATO, CRNA GORA JE ČLANSTVOM PRIVUKLA INVESTITORE

Nema sigurnog regiona bez BiH u NATO, Crna Gora je članstvom privukla investitore

Nema sigurnog regiona bez BiH u NATO, Crna Gora je članstvom privukla investitore
Savo Kentera, predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore, tvrdi da je ova država ulaskom u NATO, osim poboljšanja u pogledu političke stabilnosti i sigurnosti, zabilježila i ekonomski prosperitet.

"Iako je relativno kratak period od ulaska Crne Gore u NATO do danas, ova država je zabilježila značajan porast i povećanje direktnih stranih investicija koje su se direktno itekako odrazile na našu  ekonomiju. Svakako, moramo imati u vidu da za ovako kratko vrijeme ne možemo u potpunosti uvidjeti sve koristi od članstva Crne Gore u ovom savezu, ali sigurno je da će u periodu koji slijedi svi naši građani osjetiti sve koristi, a posebno na ekonomskom planu, od članstva države u ovom vojnom savezu", ističe Kentera za Vijesti.ba.

To je, dodaje, vidljivo iz primjera susjednih država koje su članice NATO saveza.

"Recimo, u Hrvatskoj je znatan porast i povećanje broja turista, kao i prihodi od turizma. U Albaniji isto tako, kao i nevjerovatan porast direktnih stranih investicija, te izgradnja autoputa kroz cijelu zemlju i slično. Sve su to stvari koje očekujem da će se tek početi dešavati u Crnoj Gori", kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, ova država je članstvom u NATO-u stvorila preduslove za dolazak stranih investicija i investitora koji imaju zdrav kapital.

"Za razliku od investitora koji dolaze da bi prali novac, investitori sa zdravim kapitalom su potrebni svakoj državi. Riječ je o investitorima koji dolaze i ulažu u državu kako bi tu ostali duži vremenski period. Da bi se to postiglo, investitorima je jako važno da znaju da je Crna Gora bezbjedna zemlja", pojašnjava Kentera.

Naš sagovornik ističe kako je jednako važno da investitori budu sigurni da je cijeli region bezbjedan.

"No, mi ne možemo govoriti o bezbjednom regionu dok sve naše države, uključujući i BiH, ne postanu članice NATO saveza", zaključuje on.


(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940489

Powered by Blogger.ba