Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

16.01.2019.

ALEKSANDAR VUČIĆ POMOĆU DRAGANA ČOVIĆA I NJEGOVIH SAVEZNIKA POKUŠAVA CRTATI NOVE GRANICE"

ĐONLAGIĆ OPTUŽUJE PREDSJEDNIKA SRBIJE: "Vučić pomoću Čovića i njegovih saveznika pokušava crtati nove granice"

"Očito je da Aleksandar Vučić pokušava pomoću Dragana Čovića iscrtavati neke nove granice na ovim prostorima", kazao je danas državni zastupnik Demokratske fronte Dženan Đonlagić, komentarišući izjavu srbijanskog predsjednika o potrebi stvaranja trećeg entiteta u BiH


ĐONLAGIĆ OPTUŽUJE PREDSJEDNIKA SRBIJE: 'Vučić pomoću Čovića i njegovih saveznika pokušava crtati nove granice'

....................
„Mi u Bosni i Hercegovini želimo saradnju i regionalnu stabilnost, i umjesto da gospodin Vučić želi i radi na istom za dobrobit cijelog regiona, on sada nažalost priziva nove teritorijalne podjele, pa čak i na neki način vrijeđa pojedine narode. Vučićev cinizam dobrih namjera demaskira ovakvo miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine“, ističe Đonlagić.
 
On navodi da je indikativno to što Vučić žali zbog činjenice da separatisti iz HDZ-a BiH ne uspjevaju u svojim planovima destrukcije Bosne i Hercegovine, kao i to da Vučić otvara ovu temu nakon misteriozne posjete Dragana Čovića Beogradu nakon 9. januara.
 
„Dodik nije jedini koji je spreman isporučiti suverenitet Bosne i Herecegovine Beogradu i Moskvi. U ovom trenutku na to je više spremna do temelja propala politika Dragana Čovića, koja u velikosrpskim aspiracijama u BiH hvata posljednju slamku spasa, i to bi na umu trebali imati svi građani Bosne i Hercegovine a naročito Hrvati koje Čović gura u antinato blok Beograd - Moskva“, dodaje Đonlagić.
 
Zbog svega toga, naglašava Đonlagić, potrebno je dodatno ojačati probosansko-hercegovačku NATO koaliciju, koja se definiše u Bosni i Hercegovini, ali i ukazati na to da ključne političke procese u BiH i u interesu naše države ne mogu voditi politike sumnjivih namjera koje su ostale izvan te koalicije.
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940236

Powered by Blogger.ba