Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.01.2019.

DRAGAN ČOVIĆ MANIPULIRA JAVNOST, UPRAVO IZ HRVATSKE SU DOŠLE NAJVEĆE KRITIKE

Čović manipulira javnost, upravo iz Hrvatske su došle najveće kritike

 Čović manipulira javnost, upravo iz Hrvatske su došle najveće kritike
Politički analitičar i ugledni sveučilišni profesor Slavo Kukić ocijenio je običnim spinom današnje izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića kojima je pokušao opravdati svoj boravak na svečanoj akademiji koja je u Banjoj Luci 9. januara održana povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a.

Čović je na konferenciji za novinare, održanoj u Mostaru uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, kazao kako je više puta do sada išao na svečanu akademiju u Banju Luku povodom dana RS-a, ali da mu nije jasno zašto je baš ovoga puta tome posvećena tolika medijska pažnja.
 
- To treba pitati one koji su pokrenuli čitavu tu aktivnost, ali to dovoljno govori i o aktuelnom političkom trenutku i odnosima između tri naroda u BiH. Mene žalosti šta sam sve čuo u komentarima i analizi tog mog prisustva i moje pitanje bilo bi - da nisam bio nazočan, da li bi mediji uopće i upratili da se desilo nešto u Banjoj Luci ovih dana - rekao je Čović, dodavši da je "ambijent iz političkog Sarajeva ovaj put evidentno vrlo jasno i uspješno medijski izmanipulirao javnost".
 
Kukić u razgovoru za Vijesti.ba ocjenjuje kako se radi o spinu kojim Čović pokušava amortizirati štetu koju su pretrpjeli on i njegova politička družina.
 
- Nije problem što je javnost izmanipuliralo političko Sarajevo, već što je to uradila i čitava Hrvatska - i ministri u Vladi, i premijer Plenković, i svi mogući dnevni listovi i portali, i HRT, i gospodin Šprajc s RTL-a... - rekao je u šaljivom tonu Kukić.
 
Uostalom, nastavlja, ako se radi o manipulaciji, "onda prije svega manipulira Čović zbog činjenice da toliko svesrdno insistira i istrajava na poštivanju Ustava - kad mu treba, a kad mu ne treba onda pred odlukama te iste institucije koje se odnose na istu materiju zažmiri kao da se ništa nije ni desilo".
 
- Čović je u posljednjih 4-5 godina evropskim, humanističkim vokabularom pridobijao evropske političke krugove. Ali vrijeme vrlo brzo pokaže da se ono što on u javnosti zbori treba uzimati s velikom rezervom jer se radi o osobi koja jedno misli, drugo govori, a potpuno treće radi - zaključuje Kukić.
 
D.K.
(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940466

Powered by Blogger.ba