Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

13.01.2019.

NAKON ČOVIĆEVE PROSLAVE "AUTOSTRADE PAKLA" ZAGREBU SE SVE SAMO KAZALO

Nakon Čovićeve proslave "autostrade pakla" Zagrebu se sve samo kazalo

Nakon Čovićeve proslave
Ako su mnogi u Zagrebu bili ljuti i nije im bilo jasno zašto je Željko Komšić, a ne Dragan Čović izabran za člana Predsjedništva BiH nakon 9. januara Dana RS-a sve im se samo kazalo, smatra potpredsjednik SDP BIH Miro Lazović.

- Odlazak Dragana Čovića u Banja Luku da zajedno sa Miloradom Dodikom svečano obilježi neustavni Dan RS-a bi za zvanični Zagreb kao i hrvatske građane trebao bit neprihvatljiv čin. Deveti Januar '92 godine je datum koji je trasirao "...Autostradu pakla " za mnoge građane kako je nagovjestio Radovan Karađić '91 g.u Skupštini RBiH. I Ustavni sud BiH kao i Venecijanska komisija ocijenili su da taj datum  vrijeđa osjećaje Hrvata i Bošnjaka, navodi Lazović.
 
Dodaje da ono što zvanični Zagreb nije htio ili nije shvaćao je činjenica  da su zabrinuti građani BiH odavno prepoznali dvoličnu politiku Dragana Čovića koji za unutrašnje i vanjske potrebe verbalno glumi "europejca", a praktično sa Dodikom dogovara sumnjive politike za BiH.
 
- Zato  zvanični Zagreb ne treba optuživati Bošnjake da majoriziraju izbornu volju Hrvata  jer to jednostavno nije tačno. Neka krivca potraži u vrhušci i  politici HDZ BiH, kaže Lazović i dodaje:
 
- Bošnjaci kao i drugi građani hoće da biraju one kandidate za koje vjeruju da će raditi u interesu BiH a ne protiv nje.
 
Što to u Zagrebu prije shvate  biće bolje za sve. Za BiH i Hrvatsku kao dvije prijateljske države kao i za odnose u regionu.

 

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938918

Powered by Blogger.ba