Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

12.01.2019.

DAVOR BERNARDIĆ: HOĆE LI PLENKOVIĆ OSTATI DOSLJEDAN I ODREĆI SE ČOVIĆA

Bernardić: Hoće li Plenković ostati dosljedan i odreći se Čovića

Bernardić: Hoće li Plenković ostati dosljedan i odreći se Čovića
Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić reagovao je večeras na Twitteru na smjenu hrvatskog ambasadora Del Vechia, nakon odlaska u Banju Luku.

"Vladajući su osudili i odrekli se hrvatskog veleposlanika u BiH Del Vechia zbog odlaska u Banja Luku na obilježavanje neustavnog Dana RS. Pitanje je hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Dragana Čovića?", upitao je Bernardić.

bernardic-tvit

 
 
„HDZ, Dragan Čović, njihovi partneri i prijatelji su slavili Milorada Dodika i neustavno obilježavanje Dana Republike Srpske koji je u suprotnosti sa Ustavom BiH“, poručio je danas Bernardić i pozvao predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića da se o tom javno očituje. 
 
On je osudio potez hrvatskog veleposlanika Ivana Del Vechija u BiH, ali i hrvatsku Vladu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) zbog propusta, kako je rekao, koji se dogodio u hrvatskoj vanjskoj politici.
 
„Toliko o brizi HDZ-a BiH za Hrvate u Bosni i Hercegovini i za cjelovitost te države“, rekao je Bernardić.
 
Bernardić je od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zatražio javno očitovanje o potezu hrvatskog veleposlanika u BiH, ali i o potezu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, jer je riječ o HDZ-u, rekao je.
 
„Ukoliko ministrica vanjskih poslova nije znala za njegov odlazak tamo, znači da je ministarstvo u potpunom rasulu. Možda najbolje o tom govori činjenica da zadnje dvije godine ove Vlade Hrvatska nije ni započela rješavati niti jedan otvoreni problem s našim susjedima, niti s jednim“, kazao je Bernardić.

 

(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938873

Powered by Blogger.ba