Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.01.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ : SUDJELUJE LI HRVATSKA U SLAVLJENJU ZLOČINA NAD VLASTITIM GRAĐANIMA

Komšić: Sudjeluje li Hrvatska u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?

Komšić: Sudjeluje li Hrvatska u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?
Član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Željko Komšić za Index je komentirao jučerašnju proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj je odlikovan u Hrvatskoj osuđeni ratni zločinac Slavko Lisica, koji je između ostaloga sudjelovao u razaranju Šibenika 1991. godine.

Na toj proslavi su se pojavili i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

"Postupak Čovića i Del Vechia nije u interesu hrvatskog naroda"

Komšić je istaknuo kako “postupak Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, odnosno njihovo sudjelovanje u obilježavanju tzv. Dana RS-a, nije u interesu ni građana BiH niti u interesu hrvatskog naroda čije interese žele zastupati, a zapravo ih pokušavaju zarobiti kako bi opravdali svoju propalu antieuroatlantsku politiku. S obzirom na to da je ambasador Del Vechio prisustvovao obilježavanju neustavnog Dana RS-a, postavlja se pitanje je li to Hrvatska uzima učešće u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?”

Komšić poziva i javnost da osudi njihovo sudjelovanje u događaju tokom kojeg je glavni naglasak bio na dodjeli odlikovanja Slavku Lisici.

“Podsjetimo, Slavko Lisica koji je posthumno odlikovan ordenom Karađorđeve zvijezde RS-a je bivši oficir JNA koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991.", poručili su iz Komšićeva ureda za Index.
 
(Vijesti.ba / Index)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932900

Powered by Blogger.ba