Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.01.2019.

NENAD STAZIĆ: AMBASADOR JE NA PROSLAVI U RS BIO PO NALOGU PLENKOVIĆA, TO JE POLITIKA PODJELE BiH


Stazić: Ambasador je na proslavi u RS bio po nalogu Plenkovića, to je politika podjele BiH

Stazić: Ambasador je na proslavi u RS bio po nalogu Plenkovića, to je politika podjele BiH
Brojni zvaničnici Hrvatske problematizovali su prisustvo ambasadora ove države u BiH Ivana Del Vechia i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića obilježavanju Dana RS u Banjaluci, tim prije što je ovom prilikom posthumno dodijeljen orden Slavku Lisici, koji je osuđen zbog ratnog zločina na području Šibenika 1991. godine.

Jedan od njih je i zastupnik SDP-a u Saboru Hrvatske Nenad Stazić, koji u razgovoru za Vijesti.ba kaže da je to kontinuitet aktuelne političke garniture u ovoj državi koja veliča ratne zločince.

"To ne rade samo u BiH, nego i u Hrvatskoj. Recimo, imamo mnoštvo spomenika sa ustaškim pozdravom 'Za dom spremni' koji se ne uklanjaju. Stoga me ne čudi da to rade i u BiH", kaže Stazić.

Mišljenja je da ambasador Del Vechio na proslavi Dana RS u Banjaluci nije bio svojom voljom, nego po nalogu Vlade Hrvatske.

"To je sustavna politika, koja BiH šalje poruku da oni uvažavaju RS i da bi voljeli da i Hrvati imaju svoj entitet, a šta će biti sa Bošnjacima... To ih nije previše briga", smatra naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, to je nastavak politike Franje Tuđmana.

"Osnivanje Herceg-Bosne bila je jasna poruka: 'Želimo svoj entitet i podržavamo da i Srbi imaju svoj'. Nažalost, to je to", konstatuje Stazić.

Ovaj saborski zastupnik tvrdi - između njih i Milorada Dodika nema nikakve razlike.

"To su najobičniji ekstremisti koji ne poštuju niti vole BiH. Oni ne shvataju da je ta država njihova domovina, ne cijene je i ne čuvaju je. U stanju su oprostiti i zločin nad vlastitim narodom ako time mogu veličati neke ekstremiste", naglašava naš sagovornik.

Šta o svemu tome misli, dodaje, rekao je prilikom usvajanja Deklaracije o položaju Hrvata u BiH u najvišem zakonodavnom tijelu Hrvatske.

"To ne samo da je miješanje u unutrašnje stvari druge države, nego i nastavak loše i zločinačke politike", zaključuje Stazić.

 

(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932902

Powered by Blogger.ba