Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.01.2019.

GRADONAČELNIK ŠIBENIKA O DANU RS: LISICA JE ZLOČINAC, KAKO MOŽE BITI ODLIKOVAN

Gradonačelnik Šibenika o Danu RS: Lisica je zločinac, kako može biti odlikovan

Gradonačelnik Šibenika o Danu RS: Lisica je zločinac, kako može biti odlikovan
Prisustvo hrvatsko ambasadora u BiH Ivana Del Vechia i predsjednika HDZ BIH Dragana Čovića obilježavanju neustavnog 9. januara, Dana RS, proizvelo je niz reakcija zvaničnika Hrvatske.

Posebno su ogorčeni građani Šibenika jer je tom prilikom posthumno odlikovan Slavko Lisica, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Šibenika 1991. godine.

Komentar smo zatražili i od Željka Burića, gradonačelnika Grada Šibenika.

"Ne bih ulazio u postupke i nazočnost predstavnika institucija Republike Hrvatske na navedenom događaju. Naravno da Grad Šibenik i Šibenčani ne mogu gledati s odobravanjem postupak odlikovanja ratnog zločinca Slavka Lisice. Pod njegovim zapovijedanjem Šibenik je pretrpio najteža ratna stradanja u kojima su devastirana brojna kulturna dobra i izgubljeni ljudski životi. Teško je vjerovati da ono što je zločin u jednoj državi u drugoj može biti predmet odlikovanja", poručio je Burić u ekskluzivnoj izjavi za Vijesti.ba.

Podsjećamo, Županijski sud u Šibeniku Slavka Lisicu je 1998. proglasio krivim za ratne zločine i osudio na 15 godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih jedinica u sastavu Kninskog korpusa u septembru 1991. godine naredio napade na Šibenik. 

(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932993

Powered by Blogger.ba