Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.01.2019.

ARSEN BAUK DAO NA SMJEH DRAGANA ČOVIĆA: "DRAGI HDZ-OVCI, SRETAN VAM DAN REPUBLIKE SRPSKE"

NAJOŠTRIJA I UJEDNO NAJDUHOVITIJA KRITIKA ČOVIĆU IZ HRVATSKE: "Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske"

Bauk je na Facebooku čestoko kritizirao HDZ-ovce koji su bili na proslavi dana Republike Srpske.


NAJOŠTRIJA I UJEDNO NAJDUHOVITIJA KRITIKA ČOVIĆU IZ HRVATSKE: 'Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske'

...............

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk komentirao je na Facebooku dolaska predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te njegovog stranačkog kolege, ministra financija BiH, Vjekoslava Bevande na obilježavanje dana Republike Srpske. 

Na njoj je, podsjetimo odlikovan srpski ratni zločinac Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik. 

Osim Čovića i Bevandi na proslavi dana Republike Srpske bio je i veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio koji se završio i na fotografiji s Miloradom Dodikom.

Bauk je na Facebooku čestoko kritizirao HDZ-ovce koji su bili na proslavi dana Republike Srpske.

"Smatram da je sudjelovanje predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića na proslavi tzv. Dana Republike Srpske sramotno, apsurno i pomalo bizarno. 
Sljedeću obljetnicu možete obilježiti u Grazu.

Republika Srpska kao dio ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine svakako ima pravo obilježavati svoj dan. Ali dokle god je datum vezan uz razdoblje Mladić/Karadžićeve tvorevine i posebno (ili posljedično), dokle god je on izvan ustavnog poretka BIH predstavnici hrvatskog naroda (legitimni ili legalni) ne bi trebali sudjelovati u proslavama takve vrste, ako ni zbog čega onda zbog 135 tisuća protjeranih Hrvata.

Ono što stvar čini pomalo bizarnom jest da je na toj proslavi odlikovana osoba koju je Županijski sud u Šibeniku osudio zbog ratnog zločina. Nadam se da zbog toga Gradsko vijeće Šibenika Dragana Čovića neće proglasiti "personom non grata".

Ujednom, brišem svoj prethodni status o 10.travnju po julijanskom kalendaru. Nakon što sam saznao da HDZ slavi 9.1. više mi nije do šale. Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske", napisao je Bauk.

...............................

Arsen Bauk

Smatram da je sudjelovanje predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića na proslavi tzv. Dana Republike Srpske sramotno, apsurno i pomalo bizarno.
Sljedeću obljetnicu možete obilježiti u Grazu.

Republika Srpska kao dio ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine svakako ima pravo obilježavati svoj dan. Ali dokle god je datum vezan uz razdoblje Mladić/Karadžićeve tvorevine i posebno (ili posljedično), dokle god je on izvan ustavnog poretka BIH predstavnici hrvatskog naroda (legitimni ili ...

See More
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932876

Powered by Blogger.ba