Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.01.2019.

BISKUP KOMARICA O DOLASKU ČOVIĆA I BEVANDE NA PROSLAVU DANA RS: "ONI POKAZUJU SVOJE PRAVO LICE"

“ONI POKAZUJU SVOJE PRAVO LICE": Biskup Komarica o dolasku Čovića i Bevande na proslavu Dana Republike

– Dobiće pobjedu oni koji se budu zalagali za pobjedu. Ako konstruktivci zakažu, onda će destruktivci pobijediti. Budite na strani konstruktivaca – rekao je Komarica za Radio Sarajevo.


'ONI POKAZUJU SVOJE PRAVO LICE': Biskup Komarica o dolasku Čovića i Bevande na proslavu Dana Republike - 1

..............

Oni pokazuju svoje lice, treba njih pitati kako oni to komentarišu, izjavio je banjalučki biskup Franjo Komarica povodom pojavljivanja predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, ministra finansija Vjekoslava Bevande te potpredsjednika RS Josipa Jerkovića na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

"Ljudi su ili toliko glupi ili ludi, ili se pravimo ludi da ne vidimo da je zločin zločin. Onaj koji nagrađuje zločinca, on sam pokazuje kakvo mu je lice i srce", kazao je biskup Komarica.

Upitan da komentariše prisustvo najviših hrvatskih predstavnika, predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, državnog ministra finansija Vjekoslava Bevande te potpredsjednika RS Josipa Jerkovića akademiji povodom dana koji je praktično označio početak etničkog čišćenja i desetine hiljada Hrvata na području današnjeg bh. entiteta RS, biskup Komarica je sa žaljenjem konstatirao:

"Oni pokazuju svoje lice, treba njih pitati kako oni to komentiraju... Dobit će pobjedu oni koji se budu zalagali za pobjedu. Ako konstruktivci zakažu, onda će destruktivci pobijediti. Budite na strani konstruktivaca", poručio je biskup Komarica iz bolnice.

Podsjetimo, prema podacima Katoličke crkve, od prijeratnih oko 220.000 Hrvata katolika koji su živjeli na području Republike Srpske, danas ih ima tek oko 12.000, ali i njihov broj se iz godine u godinu dodatno smanjuje. Katolička crkva tvrdi da je na području grada Banje Luke broj krštenja manji šest do sedam puta od broja sprovoda.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
81719332

Powered by Blogger.ba