Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.01.2019.

ŠEFIK DžAFEROVIĆ PORUČIO ALEKSANDRU VUČIĆU: "ZVANIČNICI SRBIJE ISKAZALI SU NEPOŠTIVANJE BiH, VAŠA PREMIJERKA STALA JE RAME UZ RAME SA RATNIM ZLOČINCIMA"

DŽAFEROVIĆ PORUČIO VUČIĆU: "Zvaničnici Srbije iskazali su nepoštivanje BiH, VAŠA PREMIJERKA stala je rane uz rame sa RATNIM ZLOČINCIMA"

"Od institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Tužilaštva BiH, traži da konačno počnu primjenjivati zakon, jer je odbijanje provođenja odluka Ustavnog suda BiH krivično djelo", poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


DŽAFEROVIĆ PORUČIO VUČIĆU: 'Zvaničnici Srbije iskazali su nepoštivanje BiH, VAŠA PREMIJERKA stala je rane uz rame sa RATNIM ZLOČINCIMA' - 1

...................

Obilježavanje 9. januara kao dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska predstavlja grubo kršenje konačne i obavezujuće odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je proslava ovog datuma kao praznika proglašeno neustavnim, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

"Svi oni koji učestvuju o ovom antiustavnom činu grubo narušavaju Dejtonski mirovni sporazum, kao temelj mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji. To se odnosi i na zvaničnike Republike Srbije koji svojim čestitkama i prisustvom u Banjaluci na ovaj dan iskazuju nepoštivanje Bosne i Hercegovine i njenih institucija te ohrabruju predvodnike politika koje ugrožavaju sigurnost u regiji. Takva politika nikome ne može donijeti nikakvo dobro, a naročito ne bh. entitetu RS i njegovim građanima", rekao je Džaferović.

Time se Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji, kako je kazao, ne šalju dobre poruke, pogotovo uzimajući u obzir da je premijerka Republike Srbije prihvatila odlikovanje kojima su ranije odlikovani Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić i drugi presudama međunarodnih sudova osuđeni ratni zločinci, čime je stala rame uz rame s njima, zaključio je Džaferović.

"Od institucija Bosne i Hercegovine, prije svega Tužilaštva BiH, traži da konačno počnu primjenjivati zakon, jer je odbijanje provođenja odluka Ustavnog suda BiH krivično djelo", poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89227877

Powered by Blogger.ba