Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.01.2019.

STJEPAN MESIĆ : DRAGAN ČOVIĆ PRISUSTVO NA PROSLAVI 'DANA ENTITETA RS-A' SRAMOTNO ZA SVE KOJI GA PODRŽAVAJU

Mesić: Čovićevo prisustvo na proslavi 'Dana RS' sramotno za sve koji ga podržavaju

Mesić: Čovićevo prisustvo na proslavi 'Dana RS' sramotno za sve koji ga podržavaju
Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu.

Image result for dragan covic i milorad dodik karikature

Image result for dragan covic i milorad dodik karikature

........................

Rekao je ovo u kratkom razgovoru za Vijesti.ba bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju neustavnog dana RS u Banjoj Luci.

Mesić naglašava kako je proslava 9. januara, dana RS-a, protuustavni čin, jer je Ustavni sud BiH taj dan proglasio neustavnim.

- Naime, RS postoji tek nakon Dejtonskog sporazuma i ovaj datum nema nikakve veze s RS-om. A svako ko se uključuje u proslavu tog dana manifestira i svoje mišljenje o BiH - poručuje Mesić.

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik BiH, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH.

- Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH - dodaje Mesić.

Naš sagovornik smatra kako je današnja posjeta Čovića Banjoj Luci sramota za sve one koji su bili angažirani na njegovom izboru za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

- To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsjedništva BiH - zaključuje Mesić u razgovoru za Vijesti.ba.
 

D.K.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946162

Powered by Blogger.ba