Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.01.2019.

DRAGAN ČOVIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI POVODOM NEUSTAVNOG DANA ENTITETA RS-A

Dragan Čović na svečanoj akademiji povodom neustavnog Dana RS

Dragan Čović na svečanoj akademiji povodom neustavnog Dana RS
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvuje obilježavanju neustavnog "Dana Republike Srpske" u Banja Luci. Sa Čovićem su i HDZ-ov ministar financija BIH Vjekoslav Bevanda te potpredsjednik RS Josip Jerković.

Dragan Čović je najavljen kao izaslanik hrvatskog naroda, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom. Obilježavanju prisustvuju i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, te srbijanski ministri, među kojima i Aleksandar Vulin, patrijarh srpski Irinej, ruski ambasador Ivancov i brojni zvaničnici RS-a. 

Program je počeo svečanim defileom u 12 sati, dok je u 14 sati počela svečana akademija, a od 16 sati će biti upriličen svečani prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

covic-rs

Čoviću ovo nije prvi put da prisustvije obilježavanju 9. januara, učinio je to 2013. i 2015. godine, no ovo je prvi put otkako je Ustavni sud obilježavnaje ovog datuma ocijenio neustavnim. U svojim ranijim istupima Čović je naglašavao kako se “prevelika pažnja pridaje tom događaju te da se bespotrebno dižu tenzije.“

covic-akademija-rs

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946504

Powered by Blogger.ba