Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

04.01.2019.

ZVANIČNICI SRBIJE TREBA DA PRESTANU SA POVEZIVANJEM KOSOVA I BiH

Zvaničnici Srbije treba da prestanu sa povezivanjem Kosova i BiH

Zvaničnici Srbije treba da prestanu sa povezivanjem Kosova i BiH
Neprihvatljivim, štetnim i opasnim smatram nastojanje pojedinih zvaničnika Republike Srbije i bh. entiteta RS da u javnim istupima sve češće povezuju rješavanje odnosa između Srbije i Kosova sa Bosnom i Hercegovinom, njenim granicama i statusom entiteta RS, stoji u reakciji člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

U nastavku njegova reakcija:

Takvim izjavama, kojima se dovodi u pitanje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i nepovredivost njenih međunarodno priznatih granica, ne doprinosi se poboljšanju odnosa između dviju država.

Naprotiv, time se šalju loše poruke i bespotrebno stvaraju tenzije.

Zvaničnicima Republike Srbije, ali i zvaničnicima bh. entiteta RS, trebalo bi biti potpuno jasno da se međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine nikada neće promijeniti. Bilo kakav pokušaj narušavanja teritorijalnog integriteta ili prekrajanja njenih granica neće dovesti u pitanje Bosnu i Hercegovinu,  ali bi svakako značilo ugrožavanje mira i stabilnosti cijele regije, kraj Dejtonskog mirovnog sporazuma, a time i entitetske unutrašnje strukture Bosne i Hercegovine nastale u Dejtonu.  

Bosna i Hercegovina se ničim ne miješa u rješavanje odnosa Srbije i Kosova. Stoga, od zvaničnika Republike Srbije očekujem da i oni prestanu Bosnu i Hercegovinu dovoditi u bilo kakvu vezu sa dijalogom na relaciji Beograd-Priština.

 

(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88951718

Powered by Blogger.ba