Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

31.12.2018.

DIKTATURA U ENTITETU RS-A POD KOMANDOM DIKTATORA MILORADA DODIKA I NJEGOVIH ULIZICA

ŽESTOKA PRIJETNJA BANJALUČKE POLICIJE: "Ako još jednom pokušate organizovati skup "Pravda za Davida"..."

Budući skupovi grupe "Pravda za Davida" biće spriječeni, a učesnici će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


ŽESTOKA PRIJETNJA BANJALUČKE POLICIJE: 'Ako još jednom pokušate organizovati skup 'Pravda za Davida'...'

.........................

Iz ove Uprave navode da je do ovakve odluke policije došlo jer se "organizatori jučerašnjeg skupa nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS".

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30.12.2018. godine, te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, lišili su slobode određeni broj lica, dok se za određenim brojem lica traga. Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavio kao javni skup u pokretu, koji kao takav nije bio prijavljen", navodi u saopštenju PU Banjaluka i dodaje:

"Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela".

Iz banjalučke Policijske uprave navode da su učesnici javnog okupljanja prekinuli i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru "Kraša", na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa, zbog čega su, nadležne gradske službe otkazale prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije.

"Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe 'Pravda za Davida' će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", zaključuju u PU Banjaluka.

(NN/SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932961

Powered by Blogger.ba