Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

31.12.2018.

GODINA U SLIKAMA

31.12.2018.

KARIKATURE PREDRAGA KORAKSIĆA CORAXA

31.12.2018.

BALKAN U 2018: PROPUŠTENE PRILIKE I POGLED NADE

31.12.2018.

SVJETSKI DOGAĐAJI U GODINI ZA NAMA

31.12.2018.

DIKTATURA U ENTITETU RS-A POD KOMANDOM DIKTATORA MILORADA DODIKA I NJEGOVIH ULIZICA

ŽESTOKA PRIJETNJA BANJALUČKE POLICIJE: "Ako još jednom pokušate organizovati skup "Pravda za Davida"..."

Budući skupovi grupe "Pravda za Davida" biće spriječeni, a učesnici će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


ŽESTOKA PRIJETNJA BANJALUČKE POLICIJE: 'Ako još jednom pokušate organizovati skup 'Pravda za Davida'...'

.........................

Iz ove Uprave navode da je do ovakve odluke policije došlo jer se "organizatori jučerašnjeg skupa nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS".

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30.12.2018. godine, te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, lišili su slobode određeni broj lica, dok se za određenim brojem lica traga. Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavio kao javni skup u pokretu, koji kao takav nije bio prijavljen", navodi u saopštenju PU Banjaluka i dodaje:

"Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela".

Iz banjalučke Policijske uprave navode da su učesnici javnog okupljanja prekinuli i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru "Kraša", na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa, zbog čega su, nadležne gradske službe otkazale prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije.

"Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe 'Pravda za Davida' će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", zaključuju u PU Banjaluka.

(NN/SB)

31.12.2018.

DRAGAN BURSAĆ : JE LI TO ONA BANJALUKA IZ '92. KOJA ĆUTI, DOK SRBIJANSKI SPECIJALCI UBIJAJU

Dragan Bursać: Je li to ona Banjaluka iz ‘92. koja ćuti, dok srbijanski specijalci ubijaju

Na sinoćnja dešavanja u Banjoj Luci osvrnuo se i Dragan Bursać, a on je na svom Facebook profilu pitao da li je ovo ista ona Banja Luka koja se pravila “blentava” i 1992. godine, javlja INS.

Gradonačelnik Banjaluke večeras je bio sve ono što je bezmuda Banjaluka zadnje tri decenije. Ljigavo, nepismeno, tobože neinformisano stvorenje, koje se pravi da ne poznaje mračnu prošlost Banjaluke (čitaj ubijanje i protjerivanje nesrba).

Po Radojičiću ovo večeras nije slika mirne i građanske Banjaluke (Sic!).

Je l’ to ona Banjaluka iz ‘92. koja ćuti, pravi se blentava, dok srbijanski specijalci ubijaju ljude koji se drugačije zovu?

O, pa da, to je ista ta “fina Banjaluka”, što se bahati po pabovima, dok im komšiju dva puta u nekoliko dana proganjaju specijalci, samo zato što pita, ko mu je ubio dijete?!

Ljudi, ne zajebavajte se, ovo večeras je demonstracija mafijaškio-partijske diktature, koja se trudi da pokaže svijetu kako je u njoj sve OK. Od opskurne kandidature za Evropsku kulturnu prestonicu, do pokušaja organizivanja koncerta na mjestu torture, sile i nepravde”, napisao je Bursać.

31.12.2018.

DA LI JE DAVOR DRAGIČEVIĆ ŽIV

31.12.2018.

TEOFIL PANČIĆ VUČIĆEVA GODINA RASPLETA

31.12.2018.

VAHIDIN PRELJEVIĆ : BOSANSKA NACIJA JE KONCEPT AUSTRO-UGARSKOG DRŽAVNOG PATRIOTIZMA

31.12.2018.

LETU ŠTUKE, LETU AVIONI...

31.12.2018.

OZREN KEBO: DAVOR DRAGIČEVIĆ JE NOĆNA MORA MILORADA DODIKA I DRAGANA LUKAČA

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940517

Powered by Blogger.ba