Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.12.2018.

ZAVRŠENO OKUPLJANJE NA TRGU KRAJINE: NEĆE VIŠE BITI SKUPOVA, DAVIDOV OTAC NAJAVIO NOVI VID BORBE

ZAVRŠENO OKUPLJANJE NA TRGU KRAJINE: Neće više biti skupova, DAVIDOV otac najavio novi vid borbe

"Izvinjavam se medijima i vama, ali ma jebeš ti državu koju si stvorio i sudjelovao u njenom stvaranju i koja ti na dar da kovčeg i to ti učini od djeteta. Jebeš tu državu", rekao je Davor Dragičević. "Ne znam više, ko sam, šta sam. Ne mogu ni plakati. A želim to", dodao je.


ZAVRŠENO OKUPLJANJE NA TRGU KRAJINE: Neće više biti skupova, DAVIDOV otac najavio novi vid borbe


.....................

Na Trgu Krajine u Banjaluci završeno je okupljanje građana koji su pružili podršku porodici Dragičević i grupi "Pravda za Davida" u potrazi za istinom o ubistvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića. Davidov otac, Davor, poručio je da "skupova na ovaj način više neće biti".

"Izvinjavam se medijima i vama, ali ma jebeš ti državu koju si stvorio i sudjelovao u njenom stvaranju i koja ti na dar da kovčeg i to ti učini od djeteta. Jebeš tu državu", rekao je Davor Dragičević. "Ne znam više, ko sam, šta sam. Ne mogu ni plakati. A želim to", dodao je.

"Poginut ću za svoje dijete ako treba. Bolje časno poginuti nego živjeti kao oni. Idemo do kraja Davide!. Sada idemo u šetnju, a onda se ja vraćam ovdje. Krenimo!", pozvao je Dragičević okupljene koji su mu uzvratili povicima "Uz tebe smo!".

Pred početak skupa Davor Dragičević, Davidov otac, rekao je novinarima da od zahtjeva da se pronađu odgovorni neće odustati.

"Mi smo mirni i dostojanstveni 280 dana. Pokazali smo ko smo i šta smo", rekao je Davor Dragičević i dodao:

"Ja ću reći svoje zahtjeve i odavdje ne idem. Ja ovaj narod neću napustiti. Ja idem do kraja. Ja i David smo jedno".

Dragičević je rekao da poziva Međunarodnu zajednicu "da zaštiti ovaj narod".

"Dragi moj sine, predao sam ti svoje amajlije u amanet, nazad nemam gdje. Na grob ne mogu, u kucu ne mogum, u tvoju sobu ne mogu", rekao je Dragičević na početku skupa, pred okupljenim građanima.

On je rekao da niko iz grupe "Pravda za Davida" neće napraviti ni jedan incident, te da će okupljanja nastaviti mirna i dostojanstvena okupljanja.

Okupljenim građanima poslije Davora obratila se i Davidova majka, Suzana Radanović.

"Moje dijete nećete ubiti, nema šanse. Ostajemo ovdje", poručila je Suzana pred okupljenima i rekla da je njenog sina "ubio neko veoma jak".

"Moj David je znao šta ga čeka, nije bježao. Vjerujte mi, voljela bih da je bio kukavica. Najveći strah imam da ću zaboraviti njegov miris, da ću zaboraviti onaj dodir njegove kože, da ću zaboraviti onaj osjećaj pod prstima dok diram njegove dredove", rekla je Suzana kroz suze i uzviknula "pravda za Davida", na šta su građani ponovili isto za njom.

Nakon toga je puštena Davidova pjesma "Klinac u getu" koju su okupljeni u glas otpjevali.

Danijela Ratešić Došen iz grupe "Pravda za Davida" poručila je da Davidovi roditelji u svojoj borbi za istinom nikada neće ostati sami.

"David nam je svima ostao u sjećanju, živ baš na ovom Trgu. Razlog postojanja Davidovog srca je imao veliku simboliku. Zašto su Davidovi drugari baš na tom mjestu zapalili svijeću i započeli borbu za istinom i pravdom", rekla je Ratešić-Došen i dodala:

"Tražimo da se ubice konačno objelodane i kazne kako je zakonom propisano. Tražimo to svih ovih dana na miran, demokratski način, baš onako kako nam je Ustav i Zakon o ljudskim pravima to i omogućio".

Na skupu se obratio i novinar i producent Boris Malagurski.

"Boriti se za pravdu nikada nije bilo lako, ali mi to dugujemo Davidu", rekao je Malagurski na šta su okupljeni reagovali aplauzom.

Pred kraj skupa ponovo se obratio Davor Dragičević koji je poručio da više neće biti ovakvih skupova.

"Neće više biti skupova, biće šetnja, biće muzika koju je volio, ali skupova na ovaj način više neće biti", rekao je Dragičević na kraju obraćanja, ali istakao da od potrage za istinom i pravdom neće odustati.

Potom je pozvao okupljene građane da zajedno idu u mirnu protestnu šetnju, u čemu su mu se i pridružili.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932893

Powered by Blogger.ba