Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.12.2018.

POČEO PROTEST OD KOJEG SE REŽIM ENTITETA RS-A TRESE

POČEO PROTEST OD KOJEG SE REŽIM RS-a TRESE, DAVIDOV OTAC SA TRGA: "Ne idem odavde dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli su da me ubiju i na taj način unište grupu 'Pravda za Davida'"(VIDEO)

"Mom djetetu su rekli da mu je otac ubijen. Ja odavde ne idem, a neka mi rade što hoće. Ako policija prva krene, tu su novinari. Neću čekati da me ubiju. Šest dana su ga držali. Neka austrijska vlada priloži snimak s Raiffeisen banke", dodao je Dragičević.


POČEO PROTEST OD KOJEG SE REŽIM RS-a TRESE, DAVIDOV OTAC SA TRGA: 'Ne idem odavde dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli su da me ubiju i na taj način unište grupu 'Pravda za Davida''(VIDEO) - 1


..................

U 18 sati počeo je veliki protest na Trgu Krajine u Banjoj Luci. Građani su se počeli okupljati već nakon 17 sati. Davor Dragičević je najavio da se neće micati s trga dok se ne ispune njegovi zahtjevi.

Davor Dragičević došao je na Trg Krajine oko 17.45. Rekao je da ostaje na trgu sve dok se ne ispune njegovi uslovi.

- Nemam gdje. Na grob ne mogu, u kuću ne mogu. U tvoju sobu ne mogu, nema tebe, nema mene. Oni, svi živi i zdravi i kažu da sve funkcioniše. Zahtjevi nisu bili napamet, stari su osam mjeseci i predati SIPA-i, poručio je danas Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obraćajući se danas na skupu u Banjaluci.

On je u emitovnom govoru ponovio da je vrh policije Republike Srpske odgovoran za ubistvo mladića.

''Dok se moji zahtjevi ne ispune, ja ovdje nisam da rušim nikog. Ja ću vas pravno srušiti, komplet državu. Ispred metalske škole ste ga oteli, snimak postoji. Svi vi koji hoćete da rušite nešto i nekoga. Ne budem li ja i ovi ljudi oko mene, ne budem li dobio ispunjenje ovih zahtjeva, znam kako ću vas bez pravde srušiti'', rekao je on.

Ponovio je svoj stav o Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

''Eto vam, međunarodna zajednicu, sad dajte podršku Lukaču, Dodiku, kao i svim pripadnicima MUP-a. Milorad Dodik je najveći zločinac i Dragan Lukač, te je pozvao majku ubijenog mladića'', naglasio je on.

alt


Tražim smjene i ostavke. Slučaj ubijstva mog sina će ići na Tužilaštvo BiH. Neki kažu da ja uz pomoć Britanaca rušim RS. Neka EU stane na stranu Lukača i neka dozvoli da nas sve pobiju, ali ja to više neću dozvoliti. Ne idem odavde. Moj ultimatum nije od jučer. Sve to ima u SIPA-i i Tužilaštvu. Ubili su mi dijete, a mene su uhapsili za dvije minute. Htjeli su da me ubiju i na taj način unište grupu 'Pravda za Davida',  kazao je Dragičević.

"Mom djetetu su rekli da mu je otac ubijen. Ja odavde ne idem, a neka mi rade što hoće. Ako policija prva krene, tu su novinari. Neću čekati da me ubiju. Šest dana su ga držali. Neka austrijska vlada priloži snimak s Raiffeisen banke", dodao je  Dragičević.

alt

Podsjetimo, Davor Dragičević objavio je jučer otvoreno pismo vladajućima i javnosti sa svojim zahtjevima:

"Zahtjev za ostavku

1. Dragana Lukača
(ministar unutrašnjih poslova RS-a)

2. Darka Ilića
(načelnik uprave za organizirani kriminal)

3. Darka Ćuluma
(direktor policije RS-a)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88960711

Powered by Blogger.ba