Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.12.2018.

DRAGAN LUKAČ JE AMBASADORIMA POSLAO PRIJETEĆU PORUKU, MINISTAR SRBIJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ JE ZNAO ZA ULAZAK RUSKIH KOZAKA U BiH

Lukač je ambasadorima poslao prijeteću poruku, Stefanović je znao za ruske kozake

Lukač je ambasadorima poslao prijeteću poruku, Stefanović je znao za ruske kozake
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić smatra da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač pismom koje je uputio svim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, ponovo devalvirao slučaj ubistva Davida Dragičevića.

"Poslao im je čak jednu vrstu prijeteće poruke, rekavši im da se uzdrže od komentarisanja prilika u RS, a da će njene institucije završiti posao. To znači da im je definitivno voda u ušima i da su izgubili povjerenje naroda i ambasada, te međunarodne zajednice da rade zakonito. Žele da utiču i na samo razmišljanje predstavnika međunarodnih organizacija u BiH", konstatovao je Mektić u izjavi za Vijesti.ba.

U razgovoru za naš portal, osvrnuo se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je, govoreći o protestima u Banjaluci, poručio kako bi Mektić, kao ministar koji kontroliše Graničnu policiju BiH, morao znati ukoliko su u BiH ušli pripadnici MUP-a Srbije i prisustvovali događajima na banjalučkom Trgu Krajine.

"Podsjećam ministra Stefanovića da je pred parlamentarne izbore u BiH 2014. godine u ovu zemlju ušlo 120 kozaka i to preko aerodroma 'Nikola Tesla' u Beogradu. MUP RS poslao je svoja vozila po njih i dovezao ih je u Banjaluku, te smjestio u bazu specijalne jedinice policije. Oni su trebali da izazovu nerede u RS, jer se u najvećem broju slučajeva radilo o ljudima koji su učestvovali u ratu u Ukrajini. Kako tada ministar Stefanović nije htio da zna, iako je bilo očigledno, da ti ljudi dolaze sa ciljem da u RS isprovociraju sukobe, krvoproliće i da na taj način vrše pritisak na srpski narod da ne bi smio glasati ni za koga drugog, osim za Dodika", pita ministar sigurnosti BiH.

On je ponovio da u sve što se dešava u vezi sa slučajem Davida Dragičevića, ne treba uvlačiti srpski narod, kako ni iz RS, tako ni iz Srbije.

"Problem je u jednom broju političara koji sebe poistovjećuju sa RS i kada god počnete pričati o njihovom kriminalu i lopovluku, oni kažu da je to napad na RS. Ne! RS svakao, a lopovluk, kriminal i pljačkanja od strane ove vlasti nikako!", jasan je Mektić.


(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89227927

Powered by Blogger.ba