Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

29.12.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ ĆE IZNIJETI ZAHTJEVE KOJI TREBAJU BITI BRZO ISPUNJENI

Davor će večeras iznijeti zahtjeve koji tebaju biti ispunjeni do sutra

Davor će večeras iznijeti zahtjeve koji tebaju biti ispunjeni do sutra
Davor Dragičević, otac ubijednog banjalučkog studenta, saopštiće tokom večerašnje šenje grupe "Pravda za Davida" zahtjeve koje nadležne institucije treba da ispune do velikog protestnog skupa u Banjaluci, najavljenog za nedjelju s početkom u 18.00 sati.

Potvrdio je ovo za Vijesti.ba poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković, koji aktivno podržava grupu "Pravda za Davida", poručivši da će večeras biti poznato na šta se konkretno odnose pomenuti zahtjevi.

"Sve što mogu reći je da su neki zahtjevi od ranije poznati, a neki su novi. Grupa 'Pravda za Davida' i svi mi koji želimo istinu i pravdu, te bolju državu i večeras ćemo, kao i sutra mirno i dostojanstveno tražiti ono što nap pripada. Teško je ocijeniti na šta sve je policija spremna, imajući u vidu ono što su pretodnih dana radili", konstatovao je Stanivuković.

U tom kontekstu, pozvao je ljude na mirno i dostojanstveno okupljanje, poručivši da isto ponašanje očekuje i od policije.

"Kada govorimo o ključnim ljudima koji su pravili probleme u samoj istrazi ubistva, više se nema strpljenja da se u narednoj godini bilo šta rješava. Svi se moramo uključiti ukoliko želimo bolju državu. 'Pravda za Davida' nije više pravda za Davida koja će trajati samo u slučaju pravde za Davida. Ovo je postala borba za bolji život u RS i svaki pojedinac se u njoj može pronaći", zaključio je naš sagovornik.


(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89463965

Powered by Blogger.ba