Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

29.12.2018.

NASER ORIĆ PRIJAVIO ALEKSANDRA VUČIĆA, SUMNJA DA MU PRIPREMA LIKVIDACIJU

Orić prijavio Vučića, sumnja da mu priprema likvidaciju

Orić prijavio Vučića, sumnja da mu priprema likvidaciju
Naser Orić, heroj odbrane Srebrenice, prijavio je Federalnoj upravi policiji (FUP) da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi "njegovu glavu".

- Primjetio sam jedno vozilo, s beogradskim tablicama i bilo mi je čudno jer lokacija na kojoj sam se nalazio nije bilo blizu putne komunikacije. Vidio sam i dronove i tada sam počeo sumnjati. To je bila šuma i priroda gdje neko mora doći namjenski - rekao je Orić, gostujući na Face TV.

Zatim je dobio je pouzdane informacije od prijatelja iz stranih obavještajnih službi.

- On je dobio od jednog našeg zajedničkog prijatelja informaciju gdje je doslovno rekao da je u jednoj od kancelarija u Srbiji Vučić razgovarao sa direktorom BIA-e i rekao: 'Daj, bre, da završimo priču s tim Orićem' - ispričao je Orić.

Nakon toga mu se javio čovjek s kojim je bio u haškom pritvoru. Za njega kaže da se radi o utjecajnom Albancu koji ga je upozorio na isto.

- Dragomir Andan je zadužen na svu organizaciju na terenu. Nisam želio otići u SIPA-u jer čelni ljudi koji su bili zaduženi za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina radili su s BIA-jom i bavili se montiranjem procesa - dodao je Orić.

On je istakao da ima pravo da sumnja i da će istražne radnje pokazati šta je istina, a šta ne. Iz FUP-a nisu željeli komentarisati ove navode.

(Vijesti.ba / Avaz)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932716

Powered by Blogger.ba