Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.12.2018.

NA STUBU SRAMA: DRAGAN LUKAČ UNAPREĐUJE POLICAJCE KOJI TUKU NAROD

NA STUBU SRAMA: Ovo je policajac koji je u Banja Luci ljude udarao nogama; bio je osumnjičen za pomaganje lihvarima, a Lukač ga je unaprijedio

"Oslobođenje" je objavilo je identitet policajca koji je nogama udarao prosvjednike u Banja LuciNA STUBU SRAMA: Ovo je policajac koji je u Banja Luci ljude udarao nogama;  bio je osumnjičen za pomaganje lihvarima, a Lukač ga je unaprijedio - 1


....................

"Cijela regija već danima prati dramu koja se odvija u Banja Luci nakon što je priveden Davor Dragičević, otac pokojnog Davida Dragičevića čija smrt je nerazjašnjena.

Nakon što je prije dva dana policija Republike Srpske privela Davora Dragičevića, ali i niz oporbenih političara, na Trgu Krajine u Banjoj Luci okupila se skupina građana koji su prosvjedovali protiv policijske represije i uhićenja ljudi koji su tražili da državni organi riješe slučaj smrti Davida Dragičevića.

Policija je tada grubo nasrnula na prosvjednike, a u brutalnosti se naročito istaknuo jedan policajac koji je snimljen kako cipelari jednog od prosvjednika", piše Index.hr.

"Oslobođenje" je danas objavilo identitet policajca koji je cipelario prosvjednika na Trgu Krajine.

Prema pisanju tog lista, dotični policajac je Radenko Stakić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Banja Luke.

Oslobođenje navodi kako je Stakić nogama udarao građane srušene na pod, a na snimci se vidi kako, nakon što su mu građani dovikivali "Alo, ne šutiraj!", razjaren odlazi prema drugoj osobi tražeći novu žrtvu.

Stakić je, piše "Oslobođenje", prije 5 godina bio smijenjen s funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim lihvarima.

Prema pisanju sarajevskog dnevnika, Stakić je smijenjen 2013. s Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS-u Obilićevo zbog veza s lihvarom Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo i drugim lihvarima koji su uhićeni u akciji „Knez dva“.

Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Stakić je bio među osumnjičenima. 

No, umjesto izbacivanja iz MUP-a, RS ministar unutarnjih poslova Lukač je Stakića - unaprijedio.

(SB/Index.hr) 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940291

Powered by Blogger.ba