Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.12.2018.

IGOR CRNADAK: "DRAGAN LUKAČ I MILORAD DODIK SU KLJUČNI SPONZORI NASILJA, NIKO NIKAD NIJE NAROD POBIJEDIO SILOM"

CRNADAK POTPUNO OGOLIO DODIKOV REŽIM: "Lukač i Dodik su ključni sponzori nasilja, niko nikad nije narod pobijedio silom"

– Kada slušamo ključne sponzore nasilja – Milorada Dodika i Dragana Lukača – vidimo o čemu se radi. Jasno je da je to jedna organizovana aktivnost ovog režima. Imali smo priliku čuti koliko se ne razumijemo i koliko smo podijeljeni – rekao je Crnadak.CRNADAK POTPUNO  OGOLIO DODIKOV REŽIM: 'Lukač i Dodik su ključni sponzori nasilja, niko nikad nije narod pobijedio silom'


.....................

Ne mogu biti krivi roditelji koji tragaju za istinom – poručio je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, govoreći za N1 o jučerašnjim dešavanjima u Banjaluci.

Jučerašnja dešavanju je okarakterisao kao tragičnim i tužnim, te je konstatirao da je to bio “crni dan”.

– Kada slušamo ključne sponzore nasilja – Milorada Dodika i Dragana Lukača – vidimo o čemu se radi. Jasno je da je to jedna organizovana aktivnost ovog režima. Imali smo priliku čuti koliko se ne razumijemo i koliko smo podijeljeni – rekao je Crnadak.

On je dodao da se ne može koridorom policije ići na narod, te da niko nikad nije pobijedio narod silom.

Crnadak je za N1 komentarisao i konstataciju Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da su napetosti počele prisustvom Branislava Borenovića i Draška Stanivukovića na Trgu Krajine rekavši da je to besmisleno.

alt

Podsjetio je na prvobitne kvalifikacije Lukača da je uzrok stradanja Davida zadesna smrt, a da je potom Tužilaštvo slučaj okarakterisalo kao ubistvom.

– Ove teze koje dobijate od predstavnika vlasti u Republici Srpskoj, ne postavljajte kao neku postavku oko koje se treba vrtiti. To su gluposti. Neka se riješu to ubistvo i završi s tom pričom. Ne mogu biti krivi roditelji koji tragaju za istinom. Ne mogu biti odgovorni oni koji traže istinu, već oni koji su počinili ubistvo – rekao je Crnadak.

Član opozicione Partije demokratskog progresa je naveo i to da je većina policajaca čestita i da se stavljaju u nezavidnu situaciju.

Kako je rekao, isključivo je u pitanju efikasnost i čestitost policije RS. Podsjetio je da je zahtjev stranke čiji je član smjena Lukača, ali sumnja da će se to i desiti. Izrazio je priželjkivanje da se masovnim i mirnim pritiskom doprinese rješavaju slučaja Dragičević.

Gdje je zastava?

Tema razgovara na e sa Crnatkom je bilo njegovo javno obećanje da će uplatiti hiljadu maraka ako neko zapazi zastavu Republike Srpske u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Dodik je odgovorio da je zastava bila tu i to na njegovom reveru. Obzirom na to, upitan da li će ispuniti obećanje.

– Ja sam to uradio kako bih pokazao besmisao onoga što Dodik radi. Napravio sam jednu malu igru na društvenim mrežama. Tačno je ono što je Dodik meni rekao, ali sam mu ja odgovorio, a to niste prenijeli, da se na reveru nosi značka, a ne zastava. No, moja ponuda ostaje – rekao je Crnadak.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932996

Powered by Blogger.ba