Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.12.2018.

PLJUŠTE ŽESTOKE OSUDE DODIKOVOG REŽIMA

PLJUŠTE ŽESTOKE OSUDE DODIKOVOG REŽIMA: „Ovo je pucanj u slobodu i demokratiju Republike Srpske…; policiju vode UDBAŠI i MAFIJAŠI…; imali smo rat…“

- Režim u RS je  na jedan brutalan način pokazao svoje pravo lice. Ovo je pucanj u demokratiju i slobodu", kazali su sinoć učesnici u specijalnoj emisiji BN TV


PLJUŠTE ŽESTOKE OSUDE DODIKOVOG REŽIMA: 'Ovo je pucanj u slobodu i demokratiju Republike Srpske…; policiju vode UDBAŠI i MAFIJAŠI…; imali smo rat…'


.....................
Dešavanja na Trgu Krajine u Banjaluci predstavljaju obračun vlasti sa neistomišljenicima, kaže novinar Željko Raljić.

„Imali smo rat, ali nismo imali ovo što se danas dogodilo. Jasno mi je šta je cilj svega ovoga i zbog čega se to dogodilo upravo na današnji praznik – Božić. Danas Evropska unija slavi, većina institucija ne radi. I to je jedan od razloga što je izabran katolički Božić da se obračunaju sa ''Pravdom za Davida'' i Davorom. Kada na sve to dodamo činjenicu da su bili brutalni prema narodu, prema političkim predstavnicima građana i prema novinarima, jasna je poruka koju su dobili građani – u ovoj zemlji ne valja niko osim policije i vlasti”, kaže novinar Željko Raljić.

Za poslanicu PDP-a u NS RS Jelenu Trivić ovo je tragičan dan.

„Pogodilo me je to, naročito slika koja je danas obišla svijet. Slika majke koja nosi sliku djeteta dok je policija hapsi, dok s druge strane nema nikakvih pomaka u istrazi o ubistvu Davida. Ovo je pucanj, ne samo u demokratiju, nego u slobodu Republike Srpske . Ne sjećam se žalosnijeg, tužnijeg i goreg dana nakon završetka rata u RS”, kaže Trivićeva.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović kaže da je hapšenje i progon neistomišljenika bilo očekivano.

„Ovo su sinoć i najavili režimski mediji. Naše društvo i policiju vode sitni špijuni i udbaši. Nema u ovom društvu napretka dok se ne oslobodimo okova te stare Udbe i dok se ne izvrši lustracija. To je jedan od preduslova da bismo krenuli naprijed. Ovo je sukob naroda i mafije. Država je zarobljena od strane mafije. Ovo je represija nad nedužnim narodom na čelu sa ministrom Lukačem i predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem, koji je marioneta vlasti. Započeo je mandat brutalnim hapšenjima u Banjaluci”, kaže Vukanović.

- Niko nema pravo da zabrani okupljanja. Građani su se spontano okupili, ističe advokat Miodrag Stojanović. Međutim, prilikom postupanja MUP-a, kaže, nejasno je nekoliko stvari.

„Prva stvar, kada je izvršen pretres kuće. Ne zna se da li je pretres vršen bez naloga. Druga stvar je kada su pred zgradom PU Banjaluka bila dva politička predstavnika i kada se privodi jedan od njih. Adama Šukala su zadržali. Istog trenutka, i drugi lider političke partije traži da ga privedu, nakon čega ga privode i puštaju”, kaže on.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić kaže da su tokom pretresa u kući bila maloljetna djeca, a da nije bio pozvan Centar za socijalni rad. Ističe da je prekršen zakon i procedure.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da se vlast obračunava sa sopstvenim narodom.  PDP traži hitnu ostavku ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

„Umjesto da tragaju za ubicama, obračunavaju se sa žrtvama i roditeljima koji traže pravdu. Ovo je planirana aktivnost vrha režima. Iskoristili su momenat kad je katolički Božić, kako bi što manje informacija otišlo van i kako bi se obračunali sa vlastitim narodom. Ružan je osjećaj kada imate lisice na rukama i kada vas provode kao najvećeg kriminalca. Donijeli su odluku da svakog privedu i da pošalju poruku represije prema narodu. Narodna volja neće biti ugušena, okupljanje će se nastaviti narednih dana. Tražimo hitnu ostavku ministra Lukača. Narodu poručujem da ne nasjeda na provokacije i da nastavi okupljanja mirno i dostojanstveno”, kaže Borenović.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da je ovo težak dan za Republiku Srpsku. Navodi da vladajuća struktura prikriva ubistvo Davida Dragičevića.

”Rukovodeća struktura i dalje prikriva ubistvo Davida Dragičevića. Danas su nasilno sklonili građane sa Trga. Narod smeta ovoj Vladi i očigledno je da to narod ne želi da prihvati. Za devet mjeseci nije rasvijetljen slučaj. Nije bilo potrebe za ovim. MUP ne može postupati na ovakav način. Postoje prekršajni nalozi, prekršajne prijave. Na osnovu tih prijava, nije potrebno privođenje ni gospodina Borenovića, ni gospodina Stanivukovića, gospodina Šukala ili bilo koga drugog. Režim u Republici Srpskoj je po ko zna koji put danas na jedan brutalan način pokazao svoje pravo lice”, kaže Govedarica.

- Borba za pravdu i istinu će biti nastavljena, poručili su sagovornici u specijalnoj emisiji BN televizije.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932776

Powered by Blogger.ba