Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.12.2018.

NENAD ČANAK: "POSLJEDNJA FAZA REŽIMA MILORADA DODIKA"

ČANAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Posljednja faza režima Milorada Dodika"

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da sa "nevjericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora" iz Banjaluke i ocijenio da je to posljednja faza "kriminalnog režima" Milorada Dodika, u kojoj je režim skliznuo u rat protiv sopstvenih građana jer ne žele da se pomire sa ubistvima vlastite djece.


ČANAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: 'Posljednja faza režima Milorada Dodika'


.......................

"Čitav civilizovani svijet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zvjerski ubijenom djetetu. Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostaće upamćena u historiji beščašća ovih prostora", naveo je Čanak u saopštenju.

On je pozvao zapadne zemlje okupljene u Vijeću za implementaciju mira, kao jedine garante poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nijemo teror nad mirnim i nedužnim ljudima u Banjaluci, jer kako je rekao krvave glave užasnutih ljudi koji samo traže istinu o mučenju i zvjerskom ubistvu 21-godišnjeg mladića ne smiju biti ponovljene u državi za koju međunarodna zajednica i dalje ima odgovornost.

"Pitamo predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banjaluci i terora nad mirnim građanima? Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banjaluci je daleko strašnije od bilo čega što smo vidjeli posljednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba. Pravo srpskog naroda u regionu, više od bilo koga, ugrozio je režim Milorada Dodika. Gospodo iz vlasti i opozicije u Beogradu, do kada ćete ga podržavati", upitao je Čanak.

Prema njegovim riječima, ako i Srpska napredna stranka i desničarska opozicija, za koje je rekao da oko suštinskih stvari dijele isti sistem vrijednosti, namjeravaju i dalje da šute na slike terora iz Banjaluke, "makar znamo šta nas čeka i u Srbiji".

(Beta/SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932779

Powered by Blogger.ba