Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.12.2018.

NEUMJESNO HAPSITI ČOVJEKA KOJI TRAŽI PRAVDU, VRATITI NA STOL REFORMU POLICIJE

Neumjesno hapsiti čovjeka koji traži pravdu, vratiti na stol reformu policije

Neumjesno hapsiti čovjeka koji traži pravdu, vratiti na stol reformu policije
Smatram da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti RS-a hapse i krivično gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija, kazao je za Vijesti.ba član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci.

"Želimo vidjeti da će institucije RS-a uvidjeti pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civiliziranom svijetu, a to je borba protiv kriminala", rekao je Komšić.

Ovo još jednom podcrtava, smatra Komšić, potrebu da vratimo na stol pitanje reforme policijskih agencija u državi i stavimo ih u službu građana a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca.
 

(Vijesti.ba)


/////////////////////////////////////

Ifet Feraget: Tražiće pritvor za Davora

Ifet Feraget: Tražiće pritvor za Davora
Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, koji je jutros uhapšen, rekao je kako ima informacije da će Okružno tužilaštvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana.

– Policija ga može zadržati 24 sata i mislim da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Nakon toga će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka – rekao je Feraget.
 
Dodaje kako se Davor dobro osjeća.
 
– Ja sam mu već rekao da sam sutra u Banjoj Luci. Dobro se osjeća, a meni je drago što se nije puno uzbudio. Bio je spreman. Ovo je stresna situacija kako za njega i njegovu porodicu, tako i za kompletnu javnost u Bih. Ovo je jedna konfuzija, jer očigledno postoje ljudi koji čitaju zakone, ali ga ne razumiju. Davor Dragičević protestuje zato što nisu otkrivene ubice njegovog sina. Jasno je ko su ubice – rekao je Feraget za BHT i dodao kako je Davor uhapšen pod optužbom za ugrožavanje bezbjednosti.
 
Feraget ističe kako elemenata za ovo krivično djelo nema, te da postoje informacije da u akciji učestvuju i specijalci koji nisu iz MUP RS. Navodi da policijske stanice Centar i Lauš nisu uhapsile Davora Dragičevića. Dodao je i kako nije jasno zašto je uhapšen Davor, ali da vjeruje da je razlog uklanjanje spomenika Davidu Dragičeviću s Trga Krajine.
 
– Mislim da se šalje jedna ružna poruka. Zakon se primjenjuje selektivno. Apelujem na razum i vjerujem da imamo snage da shvatimo da smo svi potpuno jednaki pred zakonom. Došlo je vrijeme da smo svi jednaki pred zakonom. Ovdje postoje organizirane grupe u kojima su pojedini policajci i tužioci koji ne žele da provode zakone i istragu – rekao je Feraget.
 
(Vijesti.ba / Srpskainfo)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932993

Powered by Blogger.ba