Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

25.12.2018.

IVAN PERNAR: "TREĆI ENTITET U BiH BIO BI LOGOR HDZ-A, U KOJEM BI HDZ IMAO VLASTITU DRŽAVU"

PERNAR POSLAO PORUKU ČOVIĆU OD KOJE ĆE SE ZALEDITI: "Treći entitet u BiH bio bi logor HDZ-a, u kojem bi HDZ imao..."

Budući da živim u Hrvatskoj, ja sam svjedok tome kakvo je stanje Hrvata u državi u kojoj ne da imaju entitet nego imaju vlastitu državu


PERNAR POSLAO PORUKU ČOVIĆU OD KOJE ĆE SE ZALEDITI: 'Treći entitet u BiH bio bi logor HDZ-a, u kojem bi HDZ imao...' - 1

..........................

Ivan Pernar, hrvatski političar, osnivač Živog zida i saborski zastupnik hrvatskom Saboru dao je intervju za bh. list Oslobođenje. U razgovoru se osvrnuo i na priču o trećem entitetu u BiH.


U Saboru je jedan zastupnik spomenuo tzv. treći entitet. Je li teritorijalna autonomija uvjet za ravnopravnost nekog naroda u jednoj državi ili se ta ravnopravnost može ostvariti i bez teritorijalne autonomije?


- Budući da živim u Hrvatskoj, ja sam svjedok tome kakvo je stanje Hrvata u državi u kojoj ne da imaju entitet nego imaju vlastitu državu. Hrvati nemaju adekvatan status u vlastitoj državi. Imaju HDZ koji vlada cijelom državom, HDZ ima predsjednika države, Sabora i Vlade. To znači da, imati na papiru, de jure vlastitu državu, ne znači ništa ukoliko tu državu vode krivi ljudi. Treći entitet u BiH, u trenutnoj situaciji, zapravo bi značio HDZ-ov logor, HDZ-ov kazamat u kojem bi HDZ imao veću vlast nego što ima sada i takav život bi bio poguban za Hrvate. Izrazito sam protiv trećeg entiteta u BiH.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88935215

Powered by Blogger.ba