Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

24.12.2018.

POBUNA BOŠNJAKA U HRVATSKOJ: "DEKLARACIJA O POLOŽAJU HRVATA DIREKTNO MIJEŠANJE U UNUTRAŠNJA PITANJA BOSNE I HERCEGOVINE"

POBUNA BOŠNJAKA U HRVATSKOJ: "Deklaracija o položaju Hrvata direktno miješanje u unutrašnja pitanja BiH"

Odluka o Proglasu Koordinacije županijskih Vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj (RH) donesena je na elektronskoj sjednici održanoj 21. decembra u povodu Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, koja je izglasana od strane Hrvatskog sabora 14. decembra.


POBUNA BOŠNJAKA U HRVATSKOJ: 'Deklaracija o položaju Hrvata direktno miješanje u unutrašnja pitanja BiH'

.....................
U Proglasu, među ostalim, piše kako se Deklaracija smatra direktnim miješanjem u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine te da kao takva nije prihvatljiva za Bošnjake u Republici Hrvatskoj.
 
Također u ovom dokumentu je navedeno kako saborska zastupnica koja predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu nije niti u jednom trenutku zatražila mišljenje ili savjet od bilo kojeg legitimnog predstavnika Bošnjaka u RH te da je glasanjem za Deklaraciju povrijedila interese bošnjačke nacionalne manjine i izgubila legitimitet zastupanja interesa Bošnjaka.
 
"Smatramo da daljnji nastavak suradnje s uvaženom zastupnicom Erminom Lekaj-Prljaskaj nije moguć uz ovakvu nezainteresiranost u obavljanju časne dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru te dok svoj način rada ne izmjeni pozivamo na bojkotiranje njenog djelovanja kao saborske zastupnice bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj", stoji u Proglasu.
 
Proglas također poziva sve bošnjačke organizacije u RH da neupućivanjem poziva za sudjelovanje na događajima u organizaciji bošnjačke nacionalne manjine u RH pokažu svoj protest i nezadovoljstvo angažmanom zastupnice Lekaj-Prljaskaj u zastupanju Bošnjaka u RH, priopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88935212

Powered by Blogger.ba