Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

23.12.2018.

POLITIKE '90-IH NE NUDE DOBRU PERSPEKTIVU, NE MOGU NAS IZVUĆI IZ JADA

Politike '90-ih ne nude dobru perspektivu, ne mogu nas izvući iz jada

Politike '90-ih ne nude dobru perspektivu, ne mogu nas izvući iz jada
Politike i političari zasnovani na ideologijama '90-ih godina ne mogu našim zemljama i društvima ponuditi dobru perspektivu, kazao je danas u Sarajevu Saša Janković, bivši lider Pokreta slobodnih građana (PSG).

''Duboko sam uvjeren da bez saradnje naših zemalja, građana i društava ne možemo izaći iz kruga siromaštva, jada, kriminala i zaostalosti. Nijedna od naših zemalja u regionu sama pojedinačno za sebe ne može da se izbori sa svim lošim stvarima koje su se nagomilale tokom decenija'', poručio je Janković na današnjoj sesiji Asocijacije Krug 99.

Kako je istakao, ne može biti stabilne i prosperitetne Srbije bez stabilne i prosperitetne BiH i obrnuto, navodeći da samo jedni drugima možemo pomoći da izađemo iz začaranog kruga u kojem se nalazimo 30 godina.

"Ako velika većina ljudi želi ovo o čemu pričam, to je jedna snaga za naša društva i za naše zemlje. Najneposrednije povezivanje naših građana u oblasti kulture, sporta, ekonomije, umjetnosti i politike, jedino je što može natjerati političke elite da promijene stav", ocijenio je Janković.

Prema njegovim riječima, građani regiona ničim nisu osuđeni ovim što živimo desetinama godina.

"Mi 30 godina pokušavamo natjerati političare da postanu drugačiji. Onog momenta kada politike elite shvate da su, takve kakve jesu, bespotrebne i da su teg na nogama, tada će one biti promijenjene", naglasio je Janković.

Na upit novinara, osvrnuo se na odnos aktuelne vlasti u Srbiji i zvaničnika RS, u prvom redu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Akcenat je bio na posljednjem sastanku Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Svaki pojedinačni slučaj, a to se dešava na sedmičnom nivou, rezultat je sveukupne postavke, u kojoj naše političke elite vladaju tim što prijete konfliktom i stvaraju atmosferu nesigurnosti. Sve dok ne bude jasno da je BiH zemlja sa svojim suverenitetom i integritetom, sve dok bilo ko ima ideju da će pravljenjem taoca od BiH, iskorištavanjem potencijalnih konfliktnih situacija za sebe, svoju zemlju, prije svega, za svoju političku opciju i opstanak na vlasti, donijeti uspjeh, ne možemo na bilo kojem pojedinačnom nivou napraviti promjene ", poručio je Janković.

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938876

Powered by Blogger.ba