Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

23.12.2018.

ŠEFIK DžAFEROVIĆ ODGOVORIO MILORADU DODIKU: "ČUVAJTE DEJTONSKI SPORAZUM, JER ZA RAZLIKU OD ENTITETA RS-A, BiH JE POSTOJALA I PRIJE DEJTONA"

DŽAFEROVIĆ ODGOVORIO DODIKU: "Čuvajte Dejtonski sporazum, jer za razliku od RS, BiH je postojala i prije Dejtona"!

Današnja posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Beogradu i njegov susret sa predsjednikom Republike Srbije nije bila ni službena, ni zvanična posjeta u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nego isključivo privatni čin, navodi se u saopćenju za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hrecegovine Šefika Džaferovića koje prenosimo u nastavku.


DŽAFEROVIĆ ODGOVORIO DODIKU: 'Čuvajte Dejtonski sporazum, jer za razliku od RS, BiH je postojala i prije Dejtona'!


.......................

Stavovi koje je Milorad Dodik iznio na sastanku sa predsjednikom Republike Srbije i na konferenciji za novinare, nisu, niti se smiju smatrati zvaničnim stavovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Zagovaranje „samoopredjeljenja Republike Srpske“ i traženje za to podrške od predsjednika Republike Srbije, predstavlja poziv na direktan nastraj na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Dejtonski mirovni sporazum, a time i mir u regionu.

Ugrožavanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma se neće dovesti u pitanje Bosna i Hercegvina, koja je postojala i prije Dejtonskog sporazuma, ali će se sigurno dovesti u pitanje entitet Republika Srpska, koji je nastao u Dejtonu.

Nikakvog „samoopredjeljenja“ bilo koga u Bosni i Hercegovini ne može biti. Republika Srpska može biti jedino i isključivo multietnički bosanskohercegovački entitet.

Sve dok obavlja funkciju člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je dužan da poštuje Ustav i zakone BiH, i da zastupa isključivo stavove koji su usaglašeni unutar Predsjedništva BiH.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938498

Powered by Blogger.ba