Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.12.2018.

PRVI AVION FLYBOSNIA SLETIO NA MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO

Prvi avion Flybosnia sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Prvi avion Flybosnia sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio prvi avion aviokompanije Flybosnia, prve s bh. nacionalnim predznakom, nakon ugašenog BH Airlinesa.

Riječ je avionu Airbus A 319 koji nosi ime Sarajevo, a ima  156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.
 
Ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.
 
U toku je uspostavljanje redovnih evropskih ruta, uz progresivno uključivanje destinacija poput Londona, Frankfurta, Rima i Pariza, uz dodatne planove pružanja letova za Rijad, naročito u periodu visoke sezone.
 
- U narednih 12-18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevu i izvan Sarajeva više nego udvostruči. FLYBOSNIA teži da postane održiva aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu, koja povezuje Bosnu i Hercegovinu s odabranim međunarodnim destinacijama putem direktnih letova. Naš početni fokus će biti na Evropi, progresivno uspostavljanje destinacija uključujući London, Pariz, Frankfurt, Rim, Moskvu itd., kao i pružanje sezonskih letova drugim odabranim destinacijama na Bliskom istoku - kazao je direktor FLYBOSNIA Chris Gabriel.
 
- Ovo je izuzetno pozitivna priča, kako za Međunarodni aerodrom Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poželjet ćemo ovom mladom prijevozniku, koji je već zaposlio veliki broj bh. građana, puno letova, širenje mreže, te da u skoro vrijeme uvedu i letove  prema europskim destinacijama, a  kako su i najavili - reako je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.
 
Planovi su da se u narednom periodu nabavi još jedan Airbus A319 za širenje mreže operacija.
 
Flybosnia je nova, mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga. Osnivači Flybosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u BiH, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

(Vijesti.ba / FENA)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946095

Powered by Blogger.ba