Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.12.2018.

MUSTAFA CERIĆ: ČOVIĆEV BOŽIĆ U BOSANSKOJ DRŽAVI

Mustafa Cerić: Čovićev Božić u bosanskoj državi

Mustafa Cerić: Čovićev Božić u bosanskoj državi
Svi misle da je bosanska država sekularana osim Dragana Čovića, koji tradicionalno održava Božični prijem oko 25. decembra u državnim bosanskim institucijama ne za katoličke vjernike, već za hrvatske državne dužnosnike.

Ovako je, između ostalog, na svom FB profilu sinoćnji prijem prokomentirao dr. Mustafa Cerić. Ostatak komentara prenosimo u nastavku:

- Na ovom Čovićevom kazališnom Božičnom prijemu u bosanskoj državi vrhbosanski nadbiskup kardinala Vinko Puljića je, također, nazočan. Tom prigodom Čović održi govor, duhovne i političke naravi, i ostavi dojam tako produhovljenog, dobroćudnog i neupitnog bosanskog insana da ti oči stanu i uzdah ti se zaustivi dok se pitaš: Je li ovo onaj isti insan, koji sve čini da rasturi bosansku državu u kojoj i s kojom slavi svoj Božić? A onda shvatiš da čovjek ima dva lica ili dva obraza - desni i lijevi. Pitanje je samo koliko si vješt da znaš kad treba pokazati desni a kad lijevi obraz, odnosno kad treba sakriti desno a kad lijevo lice da te ne uhvate u laži ili u krađi.  

Čović to zna najbolje. I donekle mu svaka čast. A odnekle mu ne znam trag. No, tješi me to što mu trag ne znaju ni oni koji bi trebali znati u Bošnjaka dokle će nas Čovićeva velikohrvatska politika trati u Bosni. K'o velim nisam sam zatečen i zbunjen pred recentnim nerazumnim i neviđenim naletom hrvatske slijepe politike prema svemu što je bosansko, pa i ono što je u korist samih Hrvata u Bosni i Hrvata u Hrvatskoj.

Mislim da mi u Bosni nismo  toliko glupi da ne možemo razumjeti neke stvari u hrvatskoj politici i kulturi, ali  u zadnje vrijeme stvarno osjećam da sam nemoćan mojim umom  dohvatiti šta to Hrvati hoće u Bosni?

Jednostavno mi pamet stane, jer ne mogu da shvatim tu hrvatsku antibosansku harangu, koja se u zadnje vrijme širi u Hrvatskoj i u Bosni u ime Čovićeve, odnosno HDZ-ove  političke pameti, koja sve više liči na suicid nego na Čovićevu Božićnu ljubav prema čovjeku.

Dakle, ako ste dosada mislili da je bosanska država sekularna, odsada nemoj da tako misliti. Bosanska država je i čovićevsko-božično-teokrtska. O Bajramu će biti riječ kad Bajram dođe, jer nije svaki dan Bajram.  No, Hižaslav je svaki dan, jer hiža je naš bosanski dom! 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946427

Powered by Blogger.ba