Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

20.12.2018.

OTVORENO PISMO ANERA ŽULJEVIĆA: ,,CIK BiH LEGITIMIZIRAO ETNIČKO ČIŠĆENJE I OVJERIO PLEMENSKU BiH"

Aner Žuljević poručio Ambasadi SAD i EU: Sram vas bilo! Do kraja mandata ću nositi žutu traku oko ruke


Članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine

  Žuljević, zastupnika SDP BiH u Skupštini HNK uputio je otvoreno pismo povodom odluke Centralne izborne komisije BiH o popunjavanju delegata u Domu narodu Parlamenta FBiH prema popisu iz 2013. Pismo prenosimo u cjelosti.

Iako nisam mogao vjerovati ni u ludilu, ipak se desilo da pet “odvažnih” kukavica u Centralnoj izbornoj komisiji BiH podlegne političkom pritisku svojih sponzora i donese, prije svega, sramnu, a potom i neustavnu odluku.

Moralna dimenzija posljedica ove odluke je toliko štetna da su dizači ruke sebi osigurali upis u sramnu knjigu istorije, ali je to manje važno, uzimajući u obzir koliko dugoročnu štetu su napravili za pravdu i multietničnost naše zemlje.

Iako sam od domaćih “baraba” mogao očekivati sve, šokirala su me brzopotezna saopštenja licemjerja Ambasade SAD i EU, sa vječno zabrinutim stavom OHR-a. Zato ih ovim putem javno pitam:

Je li Vas stid gospodo iz demokratske zemlje SAD, lažni predstavnici evropskih vrijednosti u BiH ili vječno zabrinutog OHR-a, stati iza odluke koja legitimizira etničko čišćenje, a živima stavlja žute trake oko ruke?

                                                        SRAM VAS BILO!

Meni vaše “dobronamjerno” pozivanje na brzo formiranje vlasti, nakon što ste dali saglasnost da nas se prethodno, prema ratnim posljedicama, aparthejdski posloži, predstavlja nemjerljivu štetu za budućnost ove zemlje.

Mislio sam i vjerovao da kroz svoj diplomatski angažman mom djetetu nećete ponuditi ništa manje od vlastitog djeteta, jer je to i moralno i vjerski, ako baš hoćete, ali ovo što smo imali priliku vidjeti kroz vaša saopštenja ipak pokazuje da za “velike” i “male” postoje različiti aršini koji će vam se vratiti kao bumerang!

Objavio/la haler u 21:35, 0 komentar(a), print, #

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932844

Powered by Blogger.ba