Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

20.12.2018.

PROVESTI ODLUKU CIK-A ZNAČI BITI SUDIONIKOM "HUMANOG PRESELJENJA"

Provesti odluku CIK-a znači biti sudionikom "humanog preseljenja"

Provesti odluku CIK-a znači biti sudionikom
Delegat iz reda ostalih u Parlamentu FBiH Aner Žuljević (SDP BiH) u izjavi za Vijesti.ba oštro je kritikovao uputstvo CIK-a BiH o raspodjeli mandata u federalnom Domu naroda, poručivši da "svi politički subjekti koji odluče da učestvuju u implementaciji ove skandalozne odluke nisu ništa drugo nego izdajnici zemlje kojima će istorija suditi".

Prema njegovim riječima, CIK je spornim aktom legitimizirao etničko čišćenje i ovjerio plemensku BiH. 
 
"Iako nisam mogao vjerovati ni u ludilu, ipak se desilo da pet 'odvažnih' kukavica u CIK-u podlegne političkom pritisku svojih sponzora i donese, prije svega, sramnu, a potom i neustavnu odluku. Moralna dimenzija posljedica ove odluke je toliko štetna da su, dižući ruke, sebi osigurali upis u sramnu knjigu istorije, ali je to manje važno uzimajući u obzir koliko dugoročnu štetu su napravili za pravdu i multietničnost naše zemlje", smatra Žuljević.
 
On poručuje kako ustav jedne zemlje nije švedski sto, pa da se iz njega uzima ono što u datom momentu odgovara politici.
 
"A CIK BiH je kao 'neovisno' regulatorno tijelo upravo to uradio, postao je servis pogubne politike", kategoričan je ovaj SDP-ov zvaničnik. 
 
Naš sagovornik upozorava da implementirati ovakvu odluku CIK-a BiH znači biti aktivnim sudionikom humanog preseljenja, gdje se "konačno udara tapija ratnim rezultatima i razdvajaju preživjeli od mrtvih na etnički očišćenim područjima".
 
"Na kraju, koristim priliku da javno zamolim članove ustavnog suda FBiH i BiH da sačuvaju vlastiti i dignitet institucija, te kredibilitet Ustava, stavljajući van snage ovu pogubnu odluku CIK-a, te na taj način vrate nadu da BiH ne može biti drugačija nego zemlja za sve nas", zaključio je Žuljević.
 
(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932902

Powered by Blogger.ba