Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.12.2018.

ŠEFIK DžAFEROVIĆ : USTAVNI SUD BiH ĆE NALOŽITI PRIMJENU POPISA IZ 1991.

Džaferović: Ustavni sud BiH će naložiti primjenu popisa iz 1991.

 Džaferović: Ustavni sud BiH će naložiti primjenu popisa iz 1991.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Brucea Bertona, šefa Misije OSCE-a. Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o popuni Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.


Član Predsjedništva BiH Džaferović je upoznao ambasadora Bertona sa stavom da je odluka CIK-a u suprotnosti sa odredbama Ustava Federacije BiH. Istaknuo je da je CIK bio dužan da poštuje Ustav FBiH, prema kojem se Popis iz 1991. godine mora primjenjivati sve do konačne implementacije Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.
 
Član PBiH Džaferović je izrazio očekivanje da će u konačnici, po upućivanju zahtjeva za ocjenu ustavnosti, Ustavni sud BiH naložiti primjenu Popisa iz 1991. godine.
 
Razgovarano je i formiranju vlasti na svim nivoima i procesima koji će u tom pogledu uslijediti u narednom periodu.
 
Posebna pažnja posvećena je problemima u oblasti obrazovanja koji se odnose na postojanje „dviju škola pod jednim krovom“. Zajednički je ocijenjeno da se segregacija u svim njenim oblicima mora eliminisati iz obrazovnog procesa.

 

(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938808

Powered by Blogger.ba