Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.12.2018.

UKLANJANJE ZASTAVE BiH JE POVREDA DRŽAVE, NIKADA NA TO NEĆEMO PRISTATI

Uklanjanje zastave BiH je povreda države, nikada na to nećemo pristati

Uklanjanje zastave BiH je povreda države, nikada na to nećemo pristati
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović održao je danas konferenciju za novinare nakon što su prethodno otkazane konsultacije oko imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, do otkazivanja je došlo nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik insistirao da se pored zastave BiH nađe i zastava RS, što druga dvojica članova Predsjedništva BiH nisu prihvatila.

Potom je Dodik zatražio da se sa sastanka izbaci zastava BiH, što također nije prihvaćeno, te su stoga konsultacije otkazane.

Džaferović je na početku konferencije za novinare podsjetio da su se članovi kolektivnog šefa države još u prošli petak dogovorili da održe konsultacije s parlamentarnim političkim strankama. Dodik, kao predsjedavajući, u dogovoru s njim i Željkom Komšićem, uputio je poziv parlamentarnim političkim strankama i Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH za danas u 15 sati, sa planom da bude razgovarano sa svakom strankom ponaosob.

- Konsultacije su bile zakazane za danas u 15 sati u sali broj 30, u kojoj inače i zasjeda Predsjedništvo BiH. U toku jučerašnjeg dana iz Dodikovog kabineta prema mom stigli su zahtjevi da se iz te sale ukloni zastava BiH. Naravno, ja to nisam prihvatio i nikada to neću prihvatiti. Mi smo kolektivni šef države BiH i uklanjanje zastave BiH iz sale u kojoj zasjeda Predsjedništvo je povreda države BiH - rekao je Džaferović.

U toku današnjeg dana, kako je rekao, stigao mu je novi zahtjev da se barem pored zastave BiH u salu unese i zastava RS.

- Ja ni to nisam mogao i prihvatiti i ne mogu to prihvatiti. Ovo je državna institucija u kojoj može biti, u skladu sa Zakonom o zastavi BiH, isključivo zastava BiH. Nakon toga gospodin Dodik je otkazao današnje konsultacije - dodao je Džaferović.

Potom je, kako navodi Džaferović, bez dogovora s njim, Dodik zakazao konsultacije u pisanoj formi, zatraživši od političkih stranaka da sutra do 10 sati dostave prijedloge imena mandatara.

- Dakle, to je urađeno bez konsultacija sa mnom - dodao je Džaferović.(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946069

Powered by Blogger.ba