Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.12.2018.

DIREKTOR IFIMES-A ZIJAD BEĆIREVIĆ : MILORADA DODIKA ČEKA SUDBINA NIKOLE GRUEVSKOG

Direktor IFIMES-a Zijad Bećirović : Dodika čeka sudbina Nikole GruevskogKomentarišući ponašanje predsjedavajućeg  Predsjedništva Bosne i Hercegovine  , direktor  Međunarodnog instituta za bliskoistočne studije IFIMES iz Ljubljane, Zijad Bećirović je za agenciju  Patria  rekao da  Dodika  čeka sudbina bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog (VMRO-DPMNE).

„Zbog toga je Dodik toliko nervozan, jer smatra da samo stvaranjem tenzija, konflikata može politički preživjeti. Vodećim sigurnosnim službama u svijetu poznate su njegove transakcije ili bolje rečeno počinjeni kriminal. Zna se ko je sve uključen u njegov kriminal, preko koga i koliko je opljačkao Republiku Srpsku. Tu postoje elementi i međunarodnog kriminala u kojeg su uključeni i međunarodni akteri“, rekao je Bećirović .

Direktor IFIMES-a, instituta koji ima specijalni savjetodavni status pri UN-u, smatra da se postojeće tenzije u BiH, koje su, kako je rekao, stvorene i koje rastu mogu se presjeći samo na dva načina; a to je eliminacija Dodika i njegove politike iz političkog života ili da tenzije rastu do te mjere da dođe do oružanog konflikta.

„Izvjesniji je prvi način“, rekao je Bećirović.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88951546

Powered by Blogger.ba