Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.12.2018.

KREŠIMIR ZUBAK: ODLUKE SU DONESENE I BiH IDE KA NATO-U, MILORAD DODIK SAMO PRAVI PREDSTAVE

Odluke su donesene i BiH ide ka NATO-u, Dodik samo pravi predstavu

Odluke su donesene i BiH ide ka NATO-u, Dodik samo pravi predstavu
Krešimir Zubak, prvi predsjednik Federacije BiH i prvi hrvatski član Predsjedništva BiH, pozdravio je formalni poziv našoj državi da dostavi svoj prvi Nacionalni godišnji program (ANP), čime bi se aktivirao Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

"To je pozitivna vijest za BiH. Poziv je dobrodošao. Naše opredjeljenje je članstvo u EU i NATO-u", poručio je Zubak u izjavi za Vijesti.ba.

 Kako je naveo, teško je špekulisati o eventualnim opstrukcijama iz RS, imajući u vidu stav entitetskih političkih zvaničnika kada je u pitanju članstvo BiH u ovom vojnom savezu.

"Odluke su donesene. Naš poziv je otišao prema NATO-u. Ako to neko dovodi u pitanje, onda treba promijeniti odluku. No, odluke se donose u institucijama BiH", naglasio je naš sagovornik.

U razgovoru za Vijesti.ba osvrnuo se i na današnji istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je napustio sastanak sa delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, kazavši da nisu stečeni uslovi za njegovo prisustvo sjednici jer u sali nije bilo zastave RS.

"To je njegovo uobičajeno ponašanje i pravljenje predstave. Takav istup u skladu je sa njegovim ranijim ponašanjem, stoga ništa neobično u tome ne vidim", rekao je Zubak.

(Vijesti.ba)


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88960562

Powered by Blogger.ba