Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

03.12.2018.

OHR O NAJAVI POVRATKA HERCEG-BOSNE : NEMA PREPRAVLJANJA KARTE BOSNE I HERCEGOVINE

OHR o najavi povratka Herceg Bosne: Nema prepravljanja karte BiH


OHR o najavi povratka Herceg Bosne: Nema prepravljanja karte BiH

Jasan stav OHR-a da "do prepravljanja karte BiH ne može doći" najbolji je odgovor na frapantne teze o "povratku na Herceg-Bosnu" koje su se mogle čuti na sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

“Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je više puta, jednoglasno izrazio svoju posvećenost temeljnoj strukturi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene suverene države koja se sastoji od dva entiteta, te da ne može doći do prepravljanja karte BiH”, poručili su iz OHR-a u dopisu za Vijesti.ba, povodom spornih tvrdnji sa sjednice HNS-a.
 
Podsjećamo, dio Predsjedništva HNS-a na pomenutoj sjednici razmatrao je aktuelno političko stanje u BiH nakon oktobarskih izbora, a među onima koji su dali svoje mišljenje bili su Martin Raguž, Ilija Cvitanović, te Zdenko Ćosić.
 
Najglasniji pobornik ideje o "povratku na Herceg-Bosnu", predsjednik HSS-a Mario Karamatić na sjednici HNS-a poručio je kako pojedini nastoje riješiti hrvatsko pitanje tako da Hrvati nestanu i kako je potrebno pripremiti opciju povratka na Herceg-Bosnu. Iz zapisnika se ne vidi kakva je bila reakcija ostatka Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na ovaj prijedlog, ali Karamatić je ranije najavio kako će pokrenuti inicijativu za pokretanje ove procedure ako se nastaviti zatiranje izborne volje Hrvata.
 

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88935017

Powered by Blogger.ba