Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.11.2018.

EMIR SULJAGIĆ : NEKA HRVATSKA IZVUČE POUKE IZ TOGA KAKO JE PROŠLA PRED VIJEĆEM EU


Emir Suljagić : Neka Hrvatska izvuče pouke iz toga kako je prošla pred Vijećem EU


Hrvatska je uvjerena da članstvo u EU i NATO savezu može koristiti za ostvarivanje regionalne hegemonije. Moj savjet im je da izvuku neke pouke iz toga kako su prošli pred Vijećem EU.

Poručio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić, komentarišući novu diplomatsku ofanzivu državnog vrha Hrvatske usmjerenu na izmjene Izbornog zakona u BiH. Nakon EU, lobiranja su počela i u NATO savezu.

Naime, tokom nedavnog susreta zvaničnika Hrvatske sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Zagrebu, bh. izborno zakonodavstvo bilo je jedna od tema razgovora. To je potvrdio i zastupnik u Saboru Hrvatske Miroslav Tuđman koji je prisustvovao pomenutom sastanku. On je rekao da su hrvatski zvaničnici zatražili da NATO zatraži od BiH rješavanje pitanja jednakopravnosti konstitutivnih naroda kako bi ova država mogla nastaviti svoje evroatlantske integracije.

Suljagić ističe da ova diplomatska ofanziva, između ostalog, objašnjava zašto je Ministarstvo odbrane BiH u tri godine, nakon njegovog odlaska sa mjesta zamjenika ministrice, uknjižilo samo šest perspektivnih vojnih lokacija, iako je to ključni uslov za aktiviranje MAP-a.

“To objašnjava i zbližavanje Hrvatske, HDZ-a i HDZ-a BiH sa Rusijom”, smatra Suljagić.

//////////////////////////////////////////////


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946187

Powered by Blogger.ba