Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.11.2018.

DENIS ZVIZDIĆ: POZIVAM MILORADA DODIKA DA PROŠETAMO SARAJEVOM , JER ON TREBA DA UPOZNA GLAVNI GRADA DRŽAVE ČIJI JE..."

ZVIZDIĆ UPUTIO ZANIMLJIV POZIV: "Pozivam Dodika da posjeti Vijeće ministara i da prošetamo kosmopolitskim Sarajevom, jer on treba da upozna glavni grad države čiji je..."

Zvizdić je naime rekao i kako je ogroman nonsens, da je jedan prvostepeno presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić 1993. godine na jednoj paraustavnoj tvorevini i paraskupštinskoj tvorevini RS u to vrijeme poništio sve odluke ZAVNOBIH-a.


ZVIZDIĆ UPUTIO ZANIMLJIV POZIV: 'Pozivam Dodika da posjeti Vijeće ministara i da prošetamo kosmopolitskim Sarajevom, jer on treba da upozna glavni grad države čiji je...'

................
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić bio je gost u specijalnom programu povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine na televiziji Hayat, te je tom prilikom uputio zanimljiv poziv Miloradu Dodiku. 

- Ja mislim da će i gospodin Dodik, uzimamo ga sada kao primjer, evoluirati u narednom periodu. Ja ga osobno pozivam da posjeti Vijeće ministara BIH, da ga upoznamo sa svim aktuelnim projektima. Naravno u mom kabinetu i sali Vijeća ministara su samo zastave Bosne i Hercegovine, tako je bilo i tako će i ostati, ali pozivam ga da upozna institucije Bosne i Hercegovine, pozivam ga da poslije toga prošetamo zajedno da odemo negdje na ručak. Jer on treba da upozna glavni grad države čiji je predsjedavajući, a to je jedan predivni, kosmopolitski , uspješni, evropski, moderni , tolerantni grad koji se zove Sarajevo, rekao je Zvizdić.

Zvizdić je naime rekao i kako je ogroman nonsens, da je jedan prvostepeno presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić 1993. godine na jednoj paraustavnoj tvorevini i paraskupštinskoj tvorevini RS u to vrijeme poništio sve odluke ZAVNOBIH-a.

- Možete misliti, u kom je pravcu takva miloševićevska, hegemonistička politika u tom periodu. U međuvremenu su stvari evoluirale, svi smo svjesni kvalitete i značaja i ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a, činjenice da je BIH međunarodno priznata zemlja, rekao je Zvizdić.

Zvizdić je rekao i kako je njegov san o Bosni i Hecegovini  - “san o evropskoj i stabilnoj BiH, o BiH koja će biti društvo jednakih šansi, društvo znanja, jer dokazano imamo talentovane mlade ljude“.

- Mislim da imamo sve uvjete da udemo jedno sretno i prosperitetno društvo, da nam je u ovom trenutku važno da postignemo jedan zadovoljavajući nivo političke stabilnosti kako bi naši privrednici mogli da rade, kako bi mogli privući strane investicije i kako bi mladim ljudima omogućili da budu savremenih evropskih i globalnih tokova , rekao je Zvizdić.

Zvizdić satra da dokumenti koji su doneseni na zajedanjima ZAVNOBiH-a vizionarski, te trebaju da imaju veliki respekt danas. Međutim, nijedan akt ne smije biti pretjerano posmatran, na način da postane nedodirljiv. Kako je rekao, te akte su pisali ljudi, pa tako ima puno dobrih stvari, ali i onih koje nisu dobre, posebno kada su u pitanju Bošnjaci.

- Siguran sam da možemo živjeti bolje. Kada bi se pitali građani, Bosna i Hercegovina i svi njeni građani bi živjeli u boljem ambijentu sloge i saradnje - istakao je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH mišljenja je da najveće probleme u BiH prave političari, koji imaju stalne igrokaze, a kojima smo svjedočili i prethodnih dana, i oni pokušavaju napraviti podjele među narodima u BiH.

- Bosna i Hercegovina je kroz svoju multikulturalnost nadvladala sve probleme i preživjela, jer je Bosna pametnija od naroda. Siguran sam da su se rodile i da će se rađati generacije koje slave i koje će slaviti ovaj značajan dan za BiH - naglasio je.

- Potpuno je besmisleno kada neko ko je predsjednik države kaže da više voli susjednu državu nego svoju - rekao je Zvizdić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88945951

Powered by Blogger.ba