Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

08.11.2018.

BAKIR IZETBEGOVIĆ : "HRVATSKA NE PRIZNAJE UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT KAO INSTITUT I ZATO JE UTOČIŠTE ZA ZLOČINCE KOJI BJEŽE IZ BiH

IZETBEGOVIĆ O ZLOČINCU MARKU RADIĆU: "Hrvatska postaje utočište za zločince koji bježe iz BiH, UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT za hrvatski vrh je..."

SDA traži od Ministarstva pravde i pravosuđa u Hrvatskoj da preispitaju svoje odluke jer ne doprinose procesu pomirenja'', rekao je Izetbegović.


IZETBEGOVIĆ O ZLOČINCU MARKU RADIĆU: 'Hrvatska postaje utočište za zločince koji bježe iz BiH, UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT za hrvatski vrh je...'

........................

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da je zloupotreba prava i politike dovela do oslobađanja Marka Radića.

"Zloupotrebe prava i politike su dovele do oslobađanja ratnog zločinca Marka Radića koji je pravomoćno osuđen na zatvor. SDA traži od Ministarstva pravde i pravosuđa u Hrvatskoj da preispitaju svoje odluke jer ne doprinose procesu pomirenja'', rekao je Izetbegović i dodao: 

''Hrvatska postaje utočište za zločince koji bježe iz BiH. Vrijeme je da se rukovodstvo emancipira spram ratnih zločina i udruženih zločinačkih poduhvata u BiH", prenosi N1.

Podsjećamo,  Županijski sud u Zagrebu preinačio je presudu sa 21 na 12 i po godina zatvora Marku Radiću, kojeg je Sud BiH proglasio krivim zbog ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Mostaru. Radić, koji je zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog na području Mostara u zatvoru trebao provesti do 2027. godine, sada će po novoj presudi Županijskog suda izaći na slobodu do isteka ove godine, jer Hrvatska udruženi zločinački poduhvat kao institut ne priznaje.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
66037667

Powered by Blogger.ba