Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.11.2018.

PITANJE ZA KARDINALA VINKA PULJIĆA, JESU LI HITLEROVI I ANTE PAVELIĆA RASNI ZAKONI BILIŽI DRAGANU ČOVIĆU I VELIKOJ HRVATSKOJ, ILI SU BLIŽI SUVERENOJ I NEZAVISNOJ BiH

KARDINAL PULJIĆ PODRŽAO CIK: "Za rješavanje aktualnih problema mora se uzeti trenutno stanje na terenu, iako nije ostvaren..."

"... stvarni povratak prognanih u predratna ognjišta"


....................................
Image result for ante pavelic i katolicka crkva fotos
KARDINAL PULJIĆ PODRŽAO CIK: 'Za rješavanje aktualnih problema mora se uzeti trenutno stanje na terenu, iako nije ostvaren...'

Image result for ante pavelic i katolicka crkva fotos
Image result for ante pavelic i katolicka crkva fotos
.................................

U Bosni i Hercegovini živimo trenutak u kojem su Hrvati praktično isključeni iz njihova sudjelovanja u institucijama, rečeno je novinarima u Sarajevu nakon Biskupske konferencije.

Nadbiskup mitropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić rekao je da rad crkve ne može biti u zraku već u konkretnim društveno-političkim zbivanjima, te su se zbog toga na konferenciji osvrnuli i na Izborni zakon u BiH, na migrantsku krizu i druge teme.

“Mi o tome ne možemo odlučivati, o tome odlučuje politika, ali želimo iznijeti naš stav”, rekao je Puljić.

Govoreći o odabiru popisa stanovništva prilikom formiranja budućeg Doma naroda u Parlamentu FBiH, odnosno da li treba koristiti Popis iz 1991. ili Popis stanovništva u BiH iz 2013. godine, Puljić je rekao da Aneks 7 Dejtonskog sporazuma nije proveden, da nije ostvaren stvarni povratak prognanih u predratna ognjišta, ali da se za rješavanje aktualnih problema mora uzeti trenutno stanje na terenu.

“Činjenica je da mi moramo uzeti sadašnju stvarnost, i tako rješavati problem”, rekao je kardinal Puljić.

Na pitanje kako to da je nekada bio kritičar HDZ, a danas su njegovi stavovi dosta blaži, kardinal je odgovorio da njegovo opredjeljenje nije stranačko “već opredjeljenje za narod”.

(NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
64448742

Powered by Blogger.ba