Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.11.2018.

NACI-FAŠISTA I ŠOVINISTA "DRAGAN ČOVIĆ" ODREĐUJE KO MOŽE BITI HRVAT


BIVŠI KOMUNISTA ČOVIĆ ODREĐUJE KO MOŽE BITI HRVAT: Edim Fejzić začepio usta predsjedniku HDZ-a BiH

Jedini zastupnik koji je u Skupštinu BPK izabran iz reda hrvatskog naroda je Edim Fejzić. Fejzić je izabran i u prošlom mandatu i aktualni je izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i HercegovineBIVŠI KOMUNISTA ČOVIĆ ODREĐUJE KO MOŽE BITI HRVAT: Edim Fejzić začepio usta predsjedniku HDZ-a BiH

.......................

Bosansko-podrinjski kanton mogao bi blokirati formiranje vlasti na nivou FBiH, ali i države. Zastupnici Skupštine ovog kantona, njih devet, pozivaju stranke da ne izaberu izaslanike za Dom naroda Parlamenta FBiH ukoliko CIK donese neustavnu odluku, prenosi N1.

“Ukoliko CIK, tj. većina članova bude za to da se primjeni popis iz 2013. godine pri izboru izaslanika za Dom naroda FBiH to će direktno značiti udar na Ustav FBiH i Ustav BiH”, ističe Edita Velić, zastupnica DF-a u Skupštini BPK.

U ovom Kantonu prema popisu iz 2013. godine živi nešto više od 22.000 Bošnjaka, Srba nešto manje od 900, te ukupno 24 Hrvata.

Jedini zastupnik koji je u Skupštinu BPK izabran iz reda hrvatskog naroda je Edim Fejzić. Fejzić je izabran i u prošlom mandatu i aktualni je izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Pojašnjava da se do sada samo dva puta dogodilo da se u Skupštinu BPK, ali i Dom naroda, izabere Hrvat iz ovog Kantona.

“I uvijek je to mjesto koje je pripadalo našem Kantonu dobivao HDZ i to iz Zapadno-hercegovačkog kantona gdje postoji najveći procent izabranih zastupnika Hrvata u toj Skupštini. Sve je to bilo uredu za HDZ, dok neko po prvi put nije izabran kao Hrvat u Skupštinu BPK, a samim tim i u Dom naroda PFBiH”, otkriva Fejzić, te dodaje:

“Ja se od početka pišem kao Hrvat i normalno da, vi dobro znate, da i u Hrvatskoj i u BiH postoji 300.000 Hrvata islamske vjeroispovijesti”, kazao je Fejzić.

Simptomatično je da se nekadašnji član Saveza komunista Dragan Čović, koji se potpisivao ćirilicom, danas nalazi u ulozi velikog Hrvata, i preko svojih medija vedri i oblači, odlučujući ko se može, a ko ne može izjasniti kao Hrvat, Bošnjak, Srbin...

(SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
64448420

Powered by Blogger.ba